Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Kirstin ?dotter Biander
Bodniemi37
21.02.10, 12:38
Savitaipaleen ja Taipalsaaren Lappeenrannassa 1696 pidetyillä syyskäräjillä oli esillä myös kornetti Nils Henrikinpoika Hagen velka-asia. Velka ilmeisesti lankesi hänen leskensä Kirstin Bianderin maksettavaksi. Käräjäpöytäkirjassa, http://digi.narc.fi/digi/fullpic.ka?kuid=3779324&zoom=1&x=1&y=1&sx=400&sy=400, mainitaan lesken patronyymikin, mutta mikähän se mahtoikaan olla?
Terveisin,
Hei Ritva
Taitaa olla Kirstin Nielsdotter Biander.Tai Nillsdotter,e-kirjain näyttää aivan l-kirjaimelta.
Hannele
Bodniemi37
22.02.10, 20:13
Kiitos, Hannele! Noin minäkin sen luen. Kysymykseni johtuu siitä, että Seppo Prihan artikkelissa Kerstinin ilmoitetaan olleen Hansin tytär http://www.genealogia.fi/genos/67/67_108.htm.
Dannenbergeihin tämäkin kysymykseni liittyy :). Nils Hagen ja Kerstin Bianderin Kristina-tytär oli naimisissa Karjalan ratsurykmentin trumpetinsoittajan Hans Dannenbergin kanssa, joka ihan ilmeisesti kuului Savitaipaleen sukuun. Parilla oli mielestäni Jöran- ja Nils-nimiset trumpetinsoittajapojat (pääkatselmusrullastakin kaiki kolme trumpetistia löytyvät peräkkäin mainittuina). Jälkimmäinen heistä asui isonvihan jälkeen Rantasalmella ja oli naimisissa Kristina Ithimaean kanssa. Avioparin pojat Hans Henrik ja Nils kuolivat pieninä, tyttäristä Anna Maria (epävarma), Kristina (Sofia), Katarina ja Elisabet tiedän mielestäni hieman enemmän käytyäni viime viikolla läpi digiarkistoon (kiitokset skannaajalle!) ilmaantuneet Rantasalmen kastettujen luettelot kummitietoineen.
Nils Dannenbergilla oli nähtävästi kaksi sisarta, jotka molemmat elivät Joroisissa. Annan isännimi oli Claes Johan Falckin kanssa vihittäessä Hans, huonosti kopioituneelta rippikirjan sivulta olin lukevinani, että Olof Bohmin svärmoder madame Kristina asui vävynsä ja tyttärensä Marian kanssa samassa taloudessa ehkä noin vuoteen 1745 asti. Anopin sukunimeä ei mainita rk:ssa, enkä ole löytänyt hänen kuolinmerkintäänsä.
Terveisin,
Ritva
Heikki Särkkä
23.02.10, 20:43
Vaikka Kristina Nilsdotterin nimeksi olisikin tässä merkitty Biander, teoriassa voisi olla kyse nimen Brander kopiointivirheestä.
Löytyykö nimeä Biander mistään muualta?
Bodniemi37
23.02.10, 23:56
Vaikka Kristina Nilsdotterin nimeksi olisikin tässä merkitty Biander, teoriassa voisi olla kyse nimen Brander kopiointivirheestä.
Löytyykö nimeä Biander mistään muualta?
Olen aiemmin kirjoitellut Biander-suvusta viestissäni http://suku.genealogia.fi/showpost.php?p=27417&postcount=1. Totesin tuolloin, että Anbytarforumilla on keskusteltu Ruotsissa 1700-luvun loppupuolella eläneistä Biandereista, vrt. vaikkapa http://aforum.genealogi.se/discus/messages/576/21835.html?997025062.
HisKistäkin löytyi yksi Biander:
Turun suomalainen srk/Haudatut
http://hiski.genealogia.fi/historia/sl.gif (http://hiski.genealogia.fi/hiski/26zk6k?fi+0569+haudatut+27530)1845 12.12.1845 h:u Christina Johs:dr Åld:sv: 68
omainen: Afvekne Sjöm: Biander
Varhaiset Branderitkin elivät ymmärtääkseni Turun suunnalla ja olivat saksalaissyntyisen räätälin Joakim Bandemanin ja ilmeisesti Käkisalmessa syntyneen Maria Kasperintytär Gröönin jälkeläisiä.
Hage-suvusta vielä vähäsen. Prihan artikkelissa mainittu Henrk Henrikinpoika Hage ja Nils Hage olivat mielestäni erittäin todennäköisesti veljeksiä. Viipurin kaupungin vuoden 1688 henkikirjassa mainitaan lisäksi Johan Hage, joka saattoi kuulua samaan veljessarjaan. Henrik Hagen poika Johan toimi Ruotsissa lopulta eri tuomiokuntien tuomarina. Hänen puolisonsa oli Anna Margareta Camitz (vht Itävallan Schleesiassa syntynyt Georg Camitz ja Clara Ekebom).
Terveisin,
vBulletin® v3.8.11, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.