PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Fridlander


Sivuja : 1 [2]

RRajander
27.02.23, 14:51
Mieheni on juuri tuota Uudenkirkon Juustien suoraan alenevaa mieslinjaa ja hänen Y-haplonsa on Suomessa melko harvinainen I-P37 tarkemmin I-A19384. Suomessa hänen lisäkseen vain toinen osuma, jonka tiedetään olevan samaa sukua. Osumia enimmäkseen Brittein saarilta (Skotlanti, Irlanti, Englanti). Asiaan perehtyneet tutkijat arvioivat että haplo voisi olla peräisin Tanskan, Hollannin ja Pohjois-Saksan seuduilta ja siirtynyt Brittein saarille ehkä anglosaksisten heimojen myötä.

Juustien nimenkantajiahan on ollut myös Vehkalahden Salmin kylässä ja Askolan Vahijärvellä, joiden yhteyksistä Uudenkirkon Juusteihin tai Viipuriin Juusteneihin ei ole tietoa. Lisäksi on joitain nimen ottaneita haaroja, joilla ei ole geneettistä yhteyttä edellä mainittuihin.

Täytyy vielä asetella aikajanalle noita alkupään Frilandereita suhteessa Juusteneihin, onhan näiden yhteydessä vielä monta kysymysmerkkiä.