PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Skallflogden ifrån Pöytis


Jokkel
28.02.09, 19:21
Otsikon mukainen maininta löytyy Hiskistä.

Skallflogden ifrån Pöytis Carl Björkblads

Kastetutun isä.
Kielitaitoni tuntuu taas puutteelliselta (kuten aina).
Ei varmaankaan ole kallonmurtumasta kyse?:)
Osaisiko joku auttaa? :confused:
Nöyrästi kiittäen
Jouko Liljeroos

TerhiA
28.02.09, 19:31
Otsikon mukainen maininta löytyy Hiskistä.
Skallflogden ifrån Pöytis Carl Björkblads
Ei varmaankaan ole kallonmurtumasta kyse?

Eiköhän tuossa ole nyt yksi ylimääräinen pikkuällä.
Skallfogde lienee suunnilleen sama kuin jaktfogde.
_________
/_ TerhiA _\

Juha
28.02.09, 20:34
Eli jahtivouti. Huolehti viranomaisena mm. siitä, että pitäjässä oli tarpeeksi vehkeitä esimerkiksi karhu- ja susijahtiin.


Juha

Jokkel
28.02.09, 20:43
Kiitoksia!
t.
Jokke

Tuulakki
28.02.09, 22:23
Tämä kommentti liittynee huonosti varsinaiseen viestiaiheeseen, mutta kyllä tuli mieleen, että olispa näitä vahteja ja vehkeitä vieläkin hiljattain laajentuneen Pöytyän kunnan pohjoisosiin... Ilmankos puhuvat taantumasta!

http://www.petonetti.net/kartta.asp kertoo susien suhteen nykytilanteen Pöytyältä.

Juha
28.02.09, 22:27
Todennäköisyys kuolla tai tieliikenteessä vammautua tieliikenteessä lienee muutama tuhat- tai miljoonakertainen verrattuna vammautumiseen tai kuolemaan suden uhrina........


Pöytyän naapuripitäjästä

Juha

Ingeborg Palmén
28.02.09, 22:47
Skall kahdella l:llä (menikä ällät oikein ? ) tarkoittaa nykykielellä koiran haukuntaa. Skalljakt tarkoittanee siis ajometsästystä.

Tuulakki
28.02.09, 22:54
Niinpä, Juha, teiltä sieltä naapuripitäjästä ei juuri olekaan susihavaintoja! :) Mutta arvaa harmittaako, kun ne ovat "vallanneet" minun marjapaikkani Pöytyän länsipuolelta?

No, annetaanpa susiaiheen loppua täällä tähän kunnioitaaksemme Jokkelin alkuperäistä aihetta. Kinataan vaikka sähköpostilla asiasta...

66SM
31.03.09, 00:30
Skalljakt tarkoittaa metsästystä joka perustui suuren miesmäärään jossa edettiin tai passitettiin ketjussa. Ajometsästystä mutta ei siinä mielessä kuin esim. jäniksen ajo, vaan siis miesajona.

Tähän metsästykseen velvoitettiin tulemaan lähes kaikkien jotka metsästykseen kykenivät. Yleensä oli kyse susijahdista. Skallfogde organisoi jahdin ja sai kai jotakin vuotuista palkkaakin siitä. Oli vuosisatojen työ puhdistaa maa susista. Nyt susi on julistettu uhanalaiseksi. Epäselvää on ainoastaan mikä sitä uhkaa.