PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : RUSKEALAN rippikirja


Leo K
26.03.19, 16:27
Mikä on nimi kolmas nimi ylhäältä ja yli viivattu Ruskealan rippikirjassa, Wahvajärvi:

http://digi.narc.fi/digi/view.ka?kuid=6635589

Oletan hänet Paul Kurki 6.5.1754 äidiksi?

Kysyy Leo Koskinen

Robinson Korhonen
27.03.19, 06:58
Etunimi on mielestäni Maria. Kirjuri näyttäisi jostakin syystä käyttävän kahta erilaista isoa M-kirjainta. Eteen näkyy jo kirjaushetkellä lisätyn S-kirjain luultavasti tarkoittamaan termiä sahlig eli autuas tahikka edesmennyt..

Sukunimi onkin sitten kinkkisempi.. Ensimmäiseksi kirjaimeksi veikkaisin L-kirjainta. Seuraavaksi luult. vokaali ja sitten t- ja mahdollisesti heti perään i-kirjain. Lopusta ei tahdo saada tolkkua. Se voisi olla nen-pääte, sillä kirjuri näkyy käyttävän tähänkin kahta erilaista tyyliä. Vrt: Partanen/Häckin.

Liippaako mikään paikallinen taikka lähiseudun sukunimi likelle?

-Antti

Tuula Cu
27.03.19, 07:00
Katihassa sukunimi on tulkittu Jatiseksi. E. Maria Jatinen.



Tuula K

Antti Järvenpää
27.03.19, 13:35
Voi olla Jatinenkin, mutta ensimmäisen a:n jälkeen on sen verran tilaa että olettaisin siinä olevan i:n joka on jäänyt yliviivauksen alle ja olisin taipuvainen tulkitsemaaan nimen olevan Laitinen.

Jos katsoo vaikkapa Tohmajärven ja Kiteen historiakirjoja, niin alueella esiintyy sekä Laitin että Jaatin nimeä, mutta ei Jatin muotoa.

Leo K
27.03.19, 13:45
Kiitos auttajille.

Ennen kuin lähetin kysymyksen arvuuttelin nimeksi Carin Laitin.

Nyt kun katson, niin etunimi on Maria eka kirjan sai minut sekoilemaan.


Terveisin Leo.