PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Riecki 1707, mikä sukulainen


Outika
17.05.17, 19:00
Vuoden 1707 tuomiokirjassa (http://digi.narc.fi/digi/view.ka?kuid=24535080) kerrotaan, että Erik Riekillä oli legocarl Pehr Johansson Karjalainen talossaan ja luulin näkeneeni, että kyseessä olisi sisarenpoika, mutta tulkitsenko oikein? Maininta löytyy aukeaman oikeasta alareunasta.

Jonna
17.05.17, 19:44
Mitään sukulaisuutta ei pöytäkirjassa mainita. Se kerrotaan, että Karjalainen oli ollut Riekin pestaama palkkasotamies Kuusamosta. Karjalainen oli ollut terve ja kelpo mies, jonka Riekki oli varustanut sotamieheksi tilansa puolesta. Karjalainen oli kuitenkin jostakin syystä lähetetty takaisin kotiin Vaasasta, minkä jälkeen Karjalainen oli mennyt Venäjän rajalle. Riekille oli koitunut kustannuksia siitä, että hän oli kaksi erillistä kertaa joutunut hakemaan Karjalaista. Kun Karjalainen oli lopulta saatu kiinni ja kuljetettu Ouluun, hän oli kuollut. Riekki oli kärsinyt taloudellista vahinkoa, sillä kustannusten lisäksi hän oli maksanut sopimuspalkkana 162 taalaria ja 16 äyriä kuparirahaa.

Outika
18.05.17, 05:17
Hei, kiitän suuresti tekstin tulkinnasta. Jospa noista koukeroista joskus pääsisi käsitykseen.