PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Goottilaisen käsialan online-kurssi


Seppo Niinioja
04.08.08, 15:05
Osui haaviin tällainen: http://www.hist.uib.no/gotisk/ . Kurssi on tehty norjaksi, mutta kyllä aakkoset kovasti muistuttavat Ruotsi-Suomessa käytettyä saksalaista käsialaa. Käsialakirjojahan on useita, mutta tässä, kuten Erkki Arontauksen kirjassa, jota kurssi muistuttaakin on kauniisti puhtaaksipiirretyt mallikirjaimet ja se on kirjanmerkeissä helposti käsillä. Server Error -ilmoituksesta ei tarvitse välittää.

Seppo Niinioja

tellervoranta
04.08.08, 15:55
....näyttää siltä, että haavista on noussut yksi juuri kirjautuneena oleva.....:)
Oikea nimi näyttää olevan 1.

Seppo Niinioja
04.08.08, 18:47
....näyttää siltä, että haavista on noussut yksi juuri kirjautuneena oleva.....:)
Oikea nimi näyttää olevan 1.

Jutteletpa siskoseni arvoitusten kautta enkä taida juur tarkoitusperääs päähäni kirkastaa. Mutta käsialakurssissa olen jo päässyt tähän:

Streker, prikker, tødler og apostrofer kan begrense alternativene når vi leser, slik at det blir lettere å forstå ordene. Men vær oppmerksom på at en skittflekk i originalen kan se ut som en prikk på en fotokopi.

Siis sitoumuksetta suomennettuna: Kaikenlaiset pikku lisämerkit voivat rajata mahdollisia tulkintoja ja helpottaa sanojen ymmärtämistä. Mutta huomaa että p-atahra originaalissa voi näyttää pisteeltä valokopiossa.

Seppo N.

tellervoranta
04.08.08, 19:15
Sisko se vaan tarkasteli kirjautuneita persoonia. Olipa joku zykrpahx, jonka profiilissa luki oikea nimi 1. :rolleyes:
Katosi sitten heti kuin haaviin......online-kurssi jäi minulta kesken, kun Admin ilmaantui Pohjanmaaosioon. :confused: