PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Cecilia Seppänen Kerimäki


talkkarilainen
09.03.14, 20:57
Cecilia Matintytär Seppänen s. 1813. Mitä lukee Cecilian kohdalla? Rivillä 20.
http://www.sukuhistoria.fi/sshy/sivut/jasenille/paikat.php?bid=1923&pnum=242

Niin ja minne meni?

eeva häkkinen
10.03.14, 10:51
Kovin paljoa en tästä sutusta saa selvää, kuitenkin sen, että on saanut 30 paria "risuja" sikiön kätkemisestä, kirkkorangasitus ?/4 1839, tuomittu kehruuhuoneeseen (työlaitos). Rivin loppupuolella lukee mielestäni "enligt betyg fr. Willmanstrand" eli olisiko jo päässyt pois (kehruuhuone sijaitsi Lappeenrannassa)? Vai yritetäänkö tässä kuitenkin sanoa, että on viety sinne? Tai kerrotaanko tässä hänen kuolleen siellä?

Lisälähteitä:
- todennäköisesti käsitelty paikallisessa kihlakunnanoikeudessa ihan 1830-luvun lopulla, mahdollisesti jopa hovioikeudessa. Konseptituomiokirjat paikallisessa maakunta-arkistossa, renovoidut KA:ssa. Jos on alistettu hoviin, ei ole kopiotu renovoituihin.
- Senaatin prokuraattorinviraston kuukausittaiset luettelot kruununvankilan asukeista KA:ssa. Ensimmäisessä merkinnässä mistä tullut ja mistä tuomittu, viimeisessä poistuminen (tai kuolema).
- kirkonarkiston musta kirja / rikoskirja kertoo oikeuskäsittelyn päivämäärän ja kirkkorangaistuksen
- Lappeenrannan kehruuhuoneen asiakirjat MMA:ssa

talkkarilainen
12.03.14, 18:08
Kiitokset Eeva Häkkiselle kovasti selvityksestä.