PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Lukuapua tittelille


Jaakontytär
22.12.13, 17:52
Mikä mahtaa olla tuo sana Evert Heikki Timonpoika Toivolan nimen edessä, joka näkyy tässä Hyvölässä yksinään parin perheryhmän jälkeen?
(Jäsensivu vaatii kirjautumisen)

http://www.sukuhistoria.fi/sshy/sivut/jasenille/paikat.php?bid=9865&pnum=359

Sanna B.
22.12.13, 18:04
Voisikohan se olla "Kasv.", kasvatti?
Toivottavasti en kaipaa kohtaa taas sitä punastumishymiötä, jos menee metsään... ;)

t. Sanna

Jaakontytär
22.12.13, 20:55
Kiitos Sanna. Minulla kävi mielessä kasvatti, mutta kaipasin varmistusta. Olikohan Eevert kasvattina hänen yläpuolellaan näkyvillä Maria Tjäderillä ja Juho Hyvölällä, vai talon vanhalla pariskunnalla Heikki Yrjönpojalla ja Maria Erkintyttärellä...?

En tiedä miten ja miksi Eevert olisi kasvatiksi päätynyt, koska hänen vanhempansa olivat edelleen hyvissä voimissa ja asuivat Toivolan torpassa muiden lastensa kanssa:
http://www.sukuhistoria.fi/sshy/sivut/jasenille/paikat.php?bid=9865&pnum=385
Hän oli tuossa Hyvölän rippikirjassa vielä niin nuorikin, muutaman vuoden ikäisestä kouluikään. Tiedossani ei ole mitään tragediaa joka olisi pakottanut antamaan pojan toisen perheen huollettavaksi. Kannattaisikohan näitä pohtia jo jossain muualla kuin Käsialat-osastossa... :) Kohdalleni ei ole juurikaan kasvatteja osunut. Täytyykin selvittää onko kasvatiksi päätymisestä yleensä tehty joitakin merkintöjä asiakirjoihin, syitä tai muita.

Eevertin jäljet katkeavat koska uudempaa kirjaa ei tietenkään ole vielä nähtävillä. Hänen myöhemmät vaiheensa, avionsa ja kohtalonsa sodan jaloissa ovat jo selvillä.

Isoisäni kertoi kyllä muisteluita omasta isästään, mutta ei koskaan maininnut tämän olleen kasvattina. Ehkä asia ei ollut hänenkään tiedossaan.