PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Sotilaan syntymäpaikkakunta


Talollisen vaimo
02.10.13, 06:01
Hämeen läänin jalkaväkirykmentin pääkatselmusluettelossa on ruotusotilaan nimen jälkeen käsittääkseni merkitty syntymäpaikkakunta. Alla olevan linkin takana näyttää ainakin ruodun 10 sotilaan kohdalle kirjoitetun "Tavast". Tulkitsenko väärin? Onko tosiaan tarkoitettu Hämettä maakuntana, vai onko kyseessä joku paikkakunta?

http://www.sukuhistoria.fi/sshy/sivut/jasenille/paikat.php?bid=18192&pnum=226


Ihmettelee ruotusotilaan jälkeläinen Eeva

Jäppinen
02.10.13, 06:43
Kyllä siinä lukee Tavast eli Hämeenlääni

Hannele

Talollisen vaimo
02.10.13, 07:26
:rolleyes:Höh, ärsyttävää! Olisi nyt kirjuri sen verran nähnyt vaivaa tulevia sukututkijoita ajatellen, että olisi ottanut selvää paikkakunnasta :D:

Kiitos Hannele kuitenkin vahvistuksesta!

Eeva

Hannu Numminen
02.10.13, 08:48
:rolleyes:Höh, ärsyttävää! Olisi nyt kirjuri sen verran nähnyt vaivaa tulevia sukututkijoita ajatellen, että olisi ottanut selvää paikkakunnasta :D:

Eikä tässä vielä kaikki. :) Näissäkin kohdissa on tiettyä vaihtelua: esimerkiksi erään esi-isäni kohdalla hänet on merkitty syntyneeksi Porin läänissä ja myöhemmin Turun läänissä, mikä onkin oikein, kun syntymäpaikka oli Laitila.

Samalla miehellä ikä vaihtelee, samoin palvelusaika. Sotilasrullien tiedot ovat enemmänkin ohjeellisia...

Jäppinen
02.10.13, 11:10
Olen samaa mieltä kuin Hannu tuosta ohjeellisuudesta,pitää kyllä paikkansa monessa rippikirjassakin

Hannele

Talollisen vaimo
02.10.13, 15:16
Vielä kun keksisi sen logiikan, millä tuo Häme on tuohon kirjattu... jotenkin tulkitsen sen - varmaan virheellisesti johtuen nykynäkökulmastani - niin, että Isak oli tosiaan sieltä Hämeen linnan maisemista. Saarijärvi oli tuohon aikaan yhtälailla Hämettä, joten voihan mies olla paikallisiakin.

Eeva

Jäppinen
03.10.13, 07:42
Tuohon saa vastata joku viisaampi koska nuo Häme ,Savo,Karjala ja muutkin maakunnat olivat kovin heiluva käsite noihin aikoihin.

Hannele

Talollisen vaimo
25.10.13, 19:55
Palaan tähän, jos jota kuta pohdituttaa sama asia jonkun sotilaan kohdalla: Lopulta alkoi tuntua muita tutkijoita seuratessa, että todennäköisesti mies on paikkakuntalaisia. Ja luulisin, että löysinkin hänen perheensä, ihan "todennäköisestä" paikasta - kun vertaan siihen, millaisten yhteydet talojen välillä olivat Saarijärvellä. Vielä kun löytäisin tämän yhteyden muualtakin kuin asutuksen yleisluettelosta... rippikirjat tuolta ajalta ovat todella epäselviä :(. Mutta siis miten tämän yhteyden löysin: Tarkistin paikan, jossa oli asunut viimeiset, vanhuuden vuotensa leskenä. Arvelin, että todennäköistä oli, että meni sukulaisten luo. Ja näin ilmeisesti oli.