PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Väliaikatietoa käytännesäännöistä


Veikko Leskelä
25.03.08, 10:32
Sukuyhteisöjen ja sukututkijoiden yhteishanke toimialan käytännesääntötyöksi on edennyt varsin pitkälle sillä tavalla, että sukuseurat ja -yhteisöt ovat kuulleet jäsenyhteisöjään Sukuseurojen Keskusliiton johdolla valmistuneesta sääntöluonnoksesta 20.3.2008 mennessä saaden vajaat parikymmentä perusteltua ja rakentavaa kannanottoa. Kuuleminen suunnattiin noin 150 sukuyhteisöön Sukuseurojen Keskusliitossa ja Karjalaisten Sukuyhteisöjen Liitossa. Henkilöjäsenineen nämä sukuyhteisöt kattavat noin 20 000 jäsentä.

Vastaavaa kuulemista on suoritettu Suomen Sukututkimusseuran puolella sukututkijoita kuullen samassa aikataulussa Sukututkimusseuran omasta sääntöluonnoksesta.

Helmikuun alussahan on sovittu, että käytännesäännöistä tehdään tasapuolinen yhdistelyversio, jossa yhteensovitetaan sukuyhteisöjen ja sukututkijoiden näkemykset. Käytännesääntotyön osapuolina ovat jatkossa Sukuseurojen Keskusliiton ohella Karjalaisten Sukuyhteisöjen Liitto, Suomen Sukututkimusseura ja Suomen Sukuhistoriallinen Yhdistys.

Tietosuojavaltuutetun toimiston kanssa on oltu yhteistyössä ja yhdistelyversio käsitellään aikanaan yhdessä osapuolten ja tietosuojavaltuutetun kanssa.

Hiljaa hyvä tulee käytännesääntötyössäkin.

Yhteiset käytännesäännöt ovat omiaan luomaan luottamusta sukututkimukseen ja sukuyhteisöihin. Sukututkijoiden ja sukuyhteisöjen arvokas työ ei tule varmastikaan vaikeutumaan, vaan voi jopa saada uutta piristysruisketta, kun epäselvyyksiä on vähemmän.

VL, OTL
Käytännesääntötyöryhmän pj