PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Testamentti vuodelta 1765


tellervoranta
05.01.08, 13:09
Hei :), yritän saada osaa Markku Tapaninpoika Leskelän ja vaimonsa Marketta Heikintytär Timosen, Ylikiiminki, testamentista näytille. Leskelä on siis äitini kotitila. Testamentti liittyy myös isäni sukuun, koska Anna Matintr Hångala eli Timonen Kiimingistä oli ollut aviossa edelläolevan pariskunnan pojan, edesmenneen Heikin kanssa.
Alaikäisten (turvattomien) etua valvoi Jacob Timonen, kirjoittaja Joh. Antell, todistajina Staffan Wänänen ja Eric Martila.
Ja nyt yritys....suomentaa saa....:cool:

Markku Pihlajaniemi
05.01.08, 17:40
Tässä näkemykseni

Isä Martti Tapaninpoika (Mårten Staffanson) ja hänen vaimonsa Marketta Heikintytär )Margeta Henrichsdotter) ilmoittivat omaisuuden ja se merkittiin seuraavalla tavalla, nimittäin:
Leskelän neljännesmanttaalin talo nro 12 on Martti Tapaninpojan perintömaata, joka rakennusten, pellon, niityn, kalaveden, myllyn ja myllynpaikan kera arvioitiin isän esityksen mukaan kaikkien lasten myöntyessä 1800 kuparitaalariksi.

tellervoranta
05.01.08, 19:25
Kiitos Markku Pihlajaniemi :)
.....tiedän, että se on oikein tulkittu.....
Se, miksi mainitsemani isännän nimi on toinen, johtuu siitä, että kirjoittaja käytti väärää etunimeä ( Mårten) ja oli korjannut sen vain etusivulla Marcus.
Silloin, kun Leskelän perintötila vuonna 1728 sai maakirjanumeron 12, veroluku oli 1/4 manttaalia, mutta nousi v.1781 uudessa verollepanossa 11/24 manttaaliin.