PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Käsiala 1940-luvulta, armeijan yksikköjä.


Aldi
05.02.12, 16:52
Saako joku selville mitkä liitteissä olevat yksiköt ovat?

Aldi

Heikki Särkkä
05.02.12, 17:47
Jälkimmäisessä taitaa olla Viipurin it:n lisäksi
Tainionkoski it ja Utti it (ilmatorjunta)

Olarra
05.02.12, 19:07
Ensimmäisessä voisi olla keskellä Järjestelykeskus 1, joka kai oli Lappeenrannassa. Voisiko sen jälkeen olla (eillinen) It-rykmentti 3? Saman kortin alusta veikkaisin jotain väestönsuojeluun liittyvää. Sitten olisi joku jalkaväen koulutuskeskus ja aliupseerikoulu (mikä oli sotilasarvo?)

Oma isäni oli talvisodan aikana väestönsuojelujoukoissa Helsingin Kallion kansakoululla, kun ei ollut vielä suorittanut asevelvollisuuttaan. Kävi armeijan välirauhanaikoihin ja lähti sitten jatkosotaan.
t. Olavi A.

Aldi
06.02.12, 13:09
Kiitos näistä. Henkilön sotilasarvo oli korpraali.
Aldi

Olarra
06.02.12, 21:29
Muita tulkitsijoita ei näytä ilmaantuvan, joten jatkan hieman. Minusta siis henkilö on väestönsuojelussa ja sitten jalkaväen koulutuskeskuksessa (14 tai 16 en osaa tulkita). Hyödyllistä olisi tietää henkilön syntymävuosi, jotta voisi päätellä sen, oliko suorittamassa asevelvollisuutta kutsuntaikäluokkansa mukana.

Tästä sivustosta - http://www.oocities.org/finnmilpge/fmp_home_troops_training41_44.html - käy ilmi jalkaväen koulutuskeskukset ja niiden sijaintipaikkakunnat, asevelvollisuuttaan suorittavat ikäluokat ja mm. tuo järjestelykeskus 1, joka aiemmin mainittiin. Kannattaa myös katsoa mitä noista löytyy googlella netistä.

Noiden ilmatorjuntayksiköiden tarkkoja nimiä en pysty mainitsemaan. Kirjastoista löytyy hyvin useita osia käsittelevä jatkosodan historia, jossa on myös paljon yksiköiden lyhenteitä. Etsimällä sopivia yksiköiden lyhenteitä ja perehtymällä ilmatorjunnan historiaan sekä jatkosodan tapahtumiin kuukausi kuukaudelta on varmaan mahdollista luoda itselleen jonkinlainen kuva kyseessä olevan henkilön sotakokemusten vaiheista.
Onnea etsintään, t. Olavi .

Aldi
07.02.12, 18:50
Kiitos Olavi. Korpraali on syntynyt 1912. Tästä pääsen taas eteenpäin.
Aldi