PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Nyt en ymmärrä


_eOw_
16.09.11, 16:47
Hjortin Mikko (s 1730) oli rippikirjan mukaan perheellinen, "lapsellinen" rakuuna. "Rullan" mukaan Mikko ei kuitenkaan tehnyt nelikymppisenä lapsia :)
Linkki sss:n sivulle http://goo.gl/llImi Miten tuon selittäisi? (Vai näkökö pettää?)

JaskaS
16.09.11, 17:16
Jospa tuo Uudenmaan jalkaväkirykmentin everstiluutnantin komppanian ruotusotilas Michael Hiort k. 10.12.1750 on aivan eri mies kuin etsimäsi rakuuna, joka lienee palvellut Uudenmaan ja Hämeen läänin rakuunarykmentissä. Olisiko SSHY:stä löytyvässä 1767 katselmuksessa mainittu?

:) Jaska

_eOw_
16.09.11, 17:40
1767 Mikko oli jo rk:n mukaankin entinen rakuuna. Taisin tosiaan löytää nimikaiman, ikäkin sopii, siis melkein kaksoisolento... Tai sitten asiassa on "historian" hämärää. Mikon rakuunapoikakin jätti lesken, vaikkei kuollutkaan - jos oikein olen menemisiään tulkinnut. Sukuvika vai kerran opittu "häviämistemppu". Rosvosukua kumminkin.
Nuo sotilasnimet on muuten ihan kivoja. Hjorthinkin muuten voi kirjoittaa ainakin Jort, Hiort, Hjort, Hjorth... Hiort oli tämänkertainen versio. Vielä kun selvittäisi onko Rik, Rijk, Pik, Piik ja Pijk sittenkin samaa kantaa... Eikun telkkaria katsomaan - helpottaa.