PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Juliana Silvennoinen, Kontiolahti


Kristina
31.03.08, 23:07
Mitä Kontiolahden rippikirjan selityssarakkeessa lukee? Selkien kylä, Juliana Silvennoinen, s. 29.11.1818. Synnyttänyt au-kaksosetko? saanut synninpäästön...jotain avioliitosta kreikanuskoisen kanssa, nimikin lienee mainittu.

Kristina
01.04.08, 19:13
Ohessa liite hiukan suuremmassa koossa, jos siitä saisi paremmin selvää. Juliana on sivun neljäs henkilö.

Tapani Kovalaine
01.04.08, 19:46
Ei tuo teksti ollut erityisen selvälukuista, joten voi sanoa, että pikku hiljaa on pappi lisäillyt aiheen saatuaan uusia asioita kapeaan sarakkeeseen:
Avioton poika Henrik syntyi 24.4.1844 Hiskin mukaan ja tuosta asiasta on pappi ripittänyt vuonna 1844 (abs. könskapet).
Salavuoteutta on esiintynyt 2.12.1850 (lägersmål) ja pulmallisin on tuo merkintä kreikkalaiskatolisesta Jegoroffista (??), sillä näyttäisi ihan kuin olisi avioliittolupauksin tapahtunut sellaista, että oikeus on katsonut aiheelliseksi määrätä kihlakumppanit avioliittoon. Mutta nyt kyllä meni arvauksen puolelle.
Tuossa kilsan päässä on se mikrofilmi ja siitä saan päiväsaikaan varmasti paremman selvän. Mutta tuon tapaisia juttuja kuvasta löytyi...
Tapani

Kristina
01.04.08, 20:10
Hei, kiitos paljon Tapani.

Olen tuon mikrofilmiltä skannannut ja tavaillut useaan otteeseen tietokoneen ruudulla, mutta en saanut selvää edes tuosta Jegoroffista. Tietokoneen ruudulla teksti on selvälukuisempaa kuin mikrofilminlukulaitteessa. Ihmettelin, miksi Julianan jäljet yhtäkkiä katkeavat, mutta ne jatkuvat varmaan Taipaleen ortodoksiseurakunnan puolella. Onneksi tunnistan joten kuten venäläiset kirjaimet, mutta kieltä en osaa.

Henrik Silvennoinen on isoäitini äidinisä. Syntymämerkintä löytyi Kontiolahden syntyneistä, tosin parin päivän heitolla Hiskiin. Isää ei ole sielläkään mainittu.