PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Vouti Johan Kråklund Pertteli Kaivola Passi


esko vuorinen
20.03.10, 20:25
Puoliso Sophia Matsdotter. Lapsia mm Magnus Johansson Stening s 2.2.1686 (.Paraisten nimismies),Johan Stening s ???Kalannin .Kemiön ja Paraisten pitäjänapulainen ,kirkkoherra ym jne.

Kysymys:Kruununvouti ,ratsutilallinen ja kartanonvuokraaja Johan Jöransson Kråklundin Pertteli Kaivola Passi sekä hänen vaimonsa Sophia Matsdotterin (suntyneet ennen 1670?)vanhemmat ovat kadoksissa?
Ylioppilasmartikkelissa Kråklund nimellä tulee tietoa em henkilöistä mutta en osaa tulkita tekstiä .Mahdollisesti Sophia Matsdotterin isä on Mats Olofsson "Fonteri"(Ylioppilasmartikkelin mukaan????????) Saisinko apua?Kiitän

esko vuorinen
25.03.10, 10:08
Korjaus ja täsmennys aloittamaani viestiketjuun.
Ylioppilasmartikkeli 1640-1852 nimellä Johan Stening tulee paljon tietoa etsimästäni Johan Jöransson Kråklundista (Johan Steningin vanhemmista).Kyseisestä tiivistelmästä en omalla vajavaisella taidollani pysty löytämään vitteitä ,Vouti Kråklundin ja hänen vaimonsa taustoista. Vitteitä tosin löytyy Googlesta mutta yhteyttä ko henkilöihin en löydä Nimet Ylioppilasmartikkelissa saattavat viitata että kyseisistä henkilöistä saataa löytyä jostain materiaalia?Brinck suku,Ruuthin arkisto,Fontanus.nimet sekä Hähkänä.Tattula kylät ym ovat mainittuna ylioppilasmartikkelissa.? SAY ssä ei silmiini osunut mainittavaa. Kroklundin vaimo Sophialla oli kyllä veli Johan Matson(martikkelin mukaan):Jälkipolvia Steningille kyllä löytyy ja ne ovat OK.Oma sukuhaarani jatkuu Paraisten ja Kemiön kautta Helsinkiin(Kemiön nimismies Magnus Stening kautta)
Voisiko joku osaavampi vilkaista tuota martikkeli nimellä Johan Stening.
Syvästi kiittäen.Esko Vuorinen Vantaa.