PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Kälviä - Amerikasta palanneiden tuloaikoja?


Laardi
13.03.10, 23:59
Tutkin muutamaa Amerikassa käynyttä henkilöä, joiden ulkomailla olo ajoittuu 1900-luvun alkuun. Rippikirjoista ja siirtolaislähteistä olen pystynyt selvittämään, milloin he ovat Amerikkaan menneet, mutta paluuajankohdista ei ole tarkkaa tietoa (= en ole omin silmin nähnyt mitään dokumentteja).

Foorumilta luin, että rippikirjasta tai muuttaneiden luettelosta ei välttämättä selviä, milloin henkilö on palannut takaisin. Tutkimieni henkilöiden paluusta kertovat mahdolliset merkinnät olisivat joka tapauksessa luvanvaraisissa lähteissä, ja niitä ei Kälviän osalta JYMA:ssa ole. Uuno Huhtalan kirjassa Kälviän siirtolaisista lukee, että tiedot paluusta merkittiin kinkereiden yhteydessä. Onko kenellekään tullut näitä merkintöjä vastaan 1905-1920?

Koska Huhtalan kirjassa on palanneiden kohdalla vuosiluvut, niin voisi olettaa että paluumuuttajista on merkintöjä tehty. Tosin siinä kirjassa on paljon myös haastatteluin kerättyä perimätietoa. Ilmeisesti paluuvuotta tarkempaa tietoa ei voine olettaa löytyvän, jos niitä on kerran vuodessa kinkereillä merkitty ylös?

Huhtala ei erikseen mainitse kirjassaan, että Kälviällä olisi srk:ssa kerätty tietoja ns. siirtolaisten kirjaan, joten tietääkö kukaan, onko sellaista lähdettä olemassa?

Martta
20.03.10, 19:13
joitakin palanneiden tietoja on ANcestryssä. Rippikirjoissa pitäisi löytyä myös.
Lait a minulleviesti, niin katson ancestry.comista jos sieltä sattuisi löytymään.