Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Kantakorttien tulkintaa.
Aika hyvin päässyt alkuun isoisien taistelupaikkoja ja tapahtumia selvittäessä. Tosin vaikeuksia tuottaa pvm:t jotka vaihtuu kantakortista toiseen verrattaessa.
Ongelmia sodan loppuvaiheilta jolloin pappa haavoittui.
Hiukan tartteis tulkinta apua kohtaan 42. jos siitä löytyis ratkaisua.
Haavoittunut 29.9.44
http://pic.leech.it/t/f9be0/3b1887a533kk.jpg (http://pic.leech.it/pic.php?id=3b1887a533kk.jpg)
Tähän voi muutkin tulevaisuudessa laittaa viestiä, jos tarvii apua kantakortin tulkinnassa.
< Tähän voi muutkin tulevaisuudessa laittaa viestiä, jos tarvii apua kantakortin tulkinnassa. >
http://www.arkisto.fi/fi/arkistolaitos/kansallisarkisto/aineistot-ja-kokoelmat/soernaeisten-toimipisteen-aineistot/henkiloeasiakirjat-2/
Jos tuolta ei löydy, mutta kokemuksesta voin sanoa, että armeijan lyhenteet on lyhennetty alusta, keskeltä tai lopusta sekä kaikista niistä, joten hankalaa varmasti on. Näyttää kuntoisuusluokilta AII (A kaksi) ja BI (B yksi). Voidaan verratta täyskelpoiseen AI (A yksi luokkaan). Oliskohan haavoittunut jotenkin, kun ei ole ollut enää täysin kelpoinen AI-luokan sotilas.
Tutkimisiin
En löydä tuosta dokumentista merkintää hänen haavoittumisestaan.
Kyseinen henkilö astui palvelukseen 16.6.1944. Tuolloin hänen palveluskelpoisuusluokkansa oli AII (syy 39e). 5.10.44, kun hänet siirrettiin Järjestelykeskus 2:een, hänen palveluskelpoisuusluokaksi määrättiin BI (syy 80 a2). 7.10.44 hänet siirrettiin Henkilötäydennyskeskus 4:ään ja 3. Prikaatiin 8.10.1944. Hänet tarkastettiin uudelleen 23.10.44, jolloin palveluskelpoisuus pysyi samana BI 80a2. Hänet kotiutettiin 27.11.1944.
Palveluskelpoisuusluokista yleisesti se, että A-mies oli taistelukelpoinen. AI tarkoitti periaatteessa tervettä henkilöä, AII kun oli jokin pieni haitta, esimerkiksi silmälasit. B-miehet pystyivät aputehtäviin, kuten huollon tehtävät. Syykoodi kertoo tarkemmin diagnoosin. Pitäisi löytää sodanaikainen lääkärintarkastusohje (LTO), niin silloin asia selviäisi tarkemmin. Nykyisin käytössä olevan Terveystarkastusohjeen (TTO) diagnooseineen löydät http://www.mil.fi/laitokset/laaketiede/ mutta se ei auta tässä tapauksessa.
Kiitos paljon.
Haavoittuminen oli ollut 29.6.44 kuolemajärven/juustilan tienoilla eli kirjoitin eka viestiin kuukauden väärin. Se tieto löytyy toisesta kantakortista.
Sehän onkin nyt järkeenkäypä et kuntoluokka on alentunut haavoittumisen takia. Pitääpä koittaa löytää jostain tuo mainitsemasi LTO.
Ilmeisesti tuo kohta "S(3kk)" tarkoittaa aikaa sotasairaalassa. Tämä selventyi nyt hyvin.
vBulletin® v3.8.11, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.