PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Påhl Manninen Kangasniemi


Sivander
12.03.10, 11:35
Hei
Kangasniemellä syntyy Matti Peterinpoika Manniselle ja Valpuri Erkintytär Marttiselle kaksi Pauli nimistä poikaa.
Ensimmäinen 4.2.1788 ja toinen 29.1.1879 molemmat Synsiön kylässä.
Molemmat pojat ovat selvästi merkittynä syntyneiden luetteloon joista ensimmäinen tässä: Linkki (http://www.sukuhistoria.fi/sshy/kirjat/Kirkonkirjat/kangasniemi/syntyneet_1766-1792_tk1054/101.htm)
Perheen lapset löytyvät lastenkirjasta synsiö 3:Linkki (http://www.sukuhistoria.fi/sshy/kirjat/Kirkonkirjat/kangasniemi/lastenkirja_1760-1792_tk1050/84.htm)

Lastenkirjaan on kirjattu vain tämä jälkimmäinen Pauli, jonka vaiheet on seurattu vuoteen 1836, jolloin hänestä aika jättää.
Tämä ensimmäinen 1788 syntynyt poika sen sijaan katoaa heti syntymänsä jälkeen, enkä häntä löydä kuolleiden luettelostakaan.
Löytääkö kukaan tätä ensimmäistä vesseliä mistään...?

Kyseleepi: Pekka

eeva häkkinen
12.03.10, 11:46
Veikkaanpa, ettei muita jälkiä ykkös-Paavosta löydykään. Sen lisäksi, ettei Paavo ilmaannu lastenkirjaan, indikoi hänen varhaista kuolemaansa se, että seuraava lapsi syntyy jo vajaan vuoden kuluttua ja kastetaan myös Paavoksi.
Vuonna 1788 tuli Molander Kangasniemen kirkkoherraksi ja hänen jäljiltään ovat kirkonkirjat moitteettomat, mutta ei ole tainnut ehtiä Paavon kuolemaa merkitsemään. Molanderin aikaan asti ovat Kangasniemen kirjat varsin puutteelliset.

Sivander
14.03.10, 19:46
Hei

Kiitos mielipiteestä. Näin tuo selvästi näyttää minunkin mielestäni olevan. Tietysti harmittaa kun joutuu kirjaamaan epämääräisenä tapahtumana. Tuossa perheessä on muutakin samanlaista epämääräisyyttä kaksosten esiintymisessä lastenkirjassa suhteessa syntyneiden luetteloon. Pohditaan sitä uudemman kerran hetken päästä.
Kangasniemen kirjoissa tosiaan on paljon epätarkkuutta ym. tuolta ajalta. Joskus tuntuu että syntymäajat vaihtelevat ihan sattumanvaraisesti ja tosi tarkoin pitää henkilötä seurata että pysytään samassa henkilössä kiinni. Varsinkin kun siellä on saman nimisiä henkilöitä useita ilman patronyymiä, joka helpottaisi näissä tapauksissä kovasti.

tv Pekka