PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Det gemensamma riket - YLE FST5


Mikko-
09.03.10, 22:15
Mielenkiintoinen video Ruotsi-Suomen historiasta. Suosittelen katsomaan.

Linkki: http://areena.yle.fi/video/753204

Mikko

Heljä Habermann
10.03.10, 01:12
Hei Mikko!

Kiitos linkistä! En kuitenkaan jaksanut katsoa kaikkea kerralla, joten jatkan varmaan vielä ennen juhannusta.

Olen (omasta mielestäni) lukenut paljon Suomen historiaa, eli kaikkea sitäkin, mistä suunnasta suomalaiset tänne tulivat; useiden tutkijoiden mielestä ainakin Savoon tultiin idästä, eli Laatokan Karjalasta; ei suinkaan Tukholmasta!
En ole löytänyt juurikaan todistusaineistoa siitä, että Suomi olisi asutettu Ruotsista käsin, jolloin minullakin karjalaisten ja savolaisten sukujuurieni sijasta pitäisikin olla ruotsalaiset sukujuuret ja geenit.

Uskonasioista (käsittäen kaikki ristiretket ja muut niihin verrattavat) en suostu edes keskustelemaan; yksilönvapaus.

Olen lukenut myös hieman Kustaista, Eerikeistä jne. - On olemassa myös ihan hyvä kirja Suomen hallitsijoista, jossa siinäkin mainittiin verojakin, joita esi-isämme joutuivat maksamaan, jotta Ruotsin kuninkaallisilla menisi hyvin ja idioottimiset sodat (ja lunnaat!) pystyisi Ruotsin valtio maksamaan.

En todellakaan ymmärrä pakkoruotsia, en hyväksyisi myöskään pakkovenäjää; maassa,jossa asun ja joka on sekä äidin- että isänmaani, hyväksyisin kyllä Suomen historian ja pakkosuomen.