PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Taas sotilasnimi sotkee ?


oneida
07.03.10, 12:05
Ulrica Kuhlmanilla on Mikkelin Hiskissä lapsia Jacob Matiskaisen kanssa. En löydä Ulrikan syntymätietoja. Rk 1817-1827 sivulla 941 on Ulrika Magdalena Kuhlman 1804. Tästä en ole päässyt eteenpäin. Olisiko syntymänimi joku muu?

eeva häkkinen
07.03.10, 12:23
Yksi Ulla Magdalena Kuhlman on syntynyt Haukivuorella 9.7.1804, vanhemmat haudankaivaja Heikki Kuhlman ja Maria Kristiina Svensk. Kuhlmaneista
on paljon tietoja Haukivuoren ja ennen vuotta 1783 Pieksämäen kirjoissa.

oneida
07.03.10, 12:39
Kiitos Eva, lähden tästä eteenpäin, oletan tiedon oikeaksi.

oneida
07.03.10, 12:50
Hei Eeva,
toinenkin mutkikas perhetapahtuma Mikkelissä:
Hiskissä äiti Anna Matiskainen on saanut aviottoman tyttären Elisabetin jonkun Fieandtin kanssa ( mitä Fend edessä merkitsee?)
Tarina jatkuu, Lisa Matiskain kaksi puolisoa Jacob Lancus ja Jacob Laneus
ja Jacon Lanaeus ja vaimo Elisabet Ficandt.
Vihkitiedoista olen löytänyt 5.9.1797 on vihitty Jacob Lanaeus ja dess brud Elisabet Matiskainen, molemmat Mikkeli mlk Kyrkoby. Hiskissä on kolme vaihtoehtoista vaimoa, enkä ole löytänyt muualta selvitystä. Oletan, että Jacob on yksi ja ainoa, mutta kuka on vaimo? Lisa Matiskain s. 1747 . jolla myös avioton tytäe Elisabet 1770, on kuollut 1803 ehkä leskenä, epätarkka rippikirjatieto.

eeva häkkinen
07.03.10, 13:33
Tähän en osaa vastata kuin aika yleisesti, kun eivät Matiskaiset kuulu tutkimuksiini. Nimi on kuitenkin perimikkeliläinen, kotipesä Hiirolassa, jossa on Matiskalan "huutokylä". Muita tsekattavia paikannimiä Häppälä ja Mankola, jotka kuuluvat myös Hiirolaan.

Anna Matiskainen on tosiaan saanut au-tyttären Kyyhkylänniemen herran (tai hänen poikansa) kanssa. Titteli Fend. tarkoittaa vänrikkiä. Liisa Matiskainen näyttää asuneen miehensä suutari Jaakko Laneuksen kanssa kirkonkylässä.
Kolmannen lapsen kastemerkinnässä nimi todella Liisa Fieandt, joka antaisi olettaa, että samasta Liisasta on kyse. Mutta ei auta, rippi- ja lastenkirjoille tästä on lähdettävä, etenkin kun Mikkelin toimituslokit ovat tosi reikäisiä koko 1700-luvun ajan. Ainakin osa on jo netissäkin. Onnea matkaan!

Unohdin edellisessä mainita, että Svensk-nimestä on täällä käyty keskustelua. Vanhin tietämäni Svensk on rummunlyöjä ja korpraali Israel Svensk Pieksämäen Vanajalta. En ole katsonut olisivatko keskustelijat päässeet pidemmälle, kun nimi liittyy tutkimuksiini hyvin marginaalisesti.

oneida
07.03.10, 14:49
Kiitos Eeva, eipä auta muu kuin kokeilla istumalihaksia kansallisarkistossa ja poimia kaikki lanaeus = lancus ?tiedot lastenkirjoista, rippikirjat eivät ole auttaneet toistaiseksi. Toki lastenkirjoista ei liene edelleenkään selviä , kuka oikea Lisa/Elisabet on äiti. Mutta Matiskaisen suku ei nyt kuitenkaan jatku näistä, joten jos ei selviä, niin eipä tule vahinkoakaan.

Helena Heikkinen
07.03.10, 18:28
<<. Toki lastenkirjoista ei liene edelleenkään selviä , kuka oikea Lisa/Elisabet on äiti. Mutta Matiskaisen suku ei nyt kuitenkaan jatku näistä, joten jos ei selviä, niin eipä tule vahinkoakaan. Miten niin ei jatku? Oletko ihan varma?

oneida
07.03.10, 21:58
ok, jos tyttö tekee pojan sukuun niin toki suku jatkuu, mutta puolisoiden jatkoa en ota sukuun, muuten olen Aatamissa ja EEvassa.

Helena Heikkinen
08.03.10, 00:26
ok, jos tyttö tekee pojan sukuun niin toki suku jatkuu, mutta puolisoiden jatkoa en ota sukuun, muuten olen Aatamissa ja EEvassa. Suku jatkuu myös, kun tyttö synnyttää tyttären.

Toki joskus muinoin ajateltiin, että nainen on vain pelto ja siemen tulee mieheltä. Nykyisin jokainen tietää, että lapsi saa yhtä paljon geenejä kummaltakin vanhemmaltaan.
Toki on sukututkijoita, jotka tutkivat vain mieslinjaa. Silloin ei ole kuitenkaan kyse sukututkimuksesta, vaan jostain muusta. Sanonko mistä. ;)