PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Linda Ahlroth


i.s.k.
04.03.10, 13:10
Löytyykö jonkun muistista tai muistiinpanoista Linda Ahlroth –niminen henkilö? Hän on asunut tai oleskellut Porissa ainakin vuonna 1908 ja ollut tuolloin 20 – 30 –vuotias. Mahdollisesti hänen kuvansa on oheisessa osoitteessa olevan albumin numero 12. Vahvistusta ja lisätietoa kaivataan.


http://fridan.kuvat.fi/kuvat/


Albumi avautuu salasanalla ’frida’.

Ilpo K.
Helsinki

Markku T
13.05.10, 06:48
Onko Ahlroth Lindan tyttönimi vai miehen sukunimi. Merikarvialla on paljon Ahlroth:teja. Löytyykö Lindasta muuta tietoa, josta pääsisi kiinni. Minulta löytyy viitisen Linda nimistä, jotka syntymäajan perusteella sopisivat Sinun Lindaasi.
Markku T

i.s.k.
13.05.10, 19:39
Hei, kiitos viestistä ja mielenkiinnosta!

Valitettavasti tiedot ovat vähissä. Ahlroth on kuitenkin mitä todennäköisimmin tyttönimi. Helsingin Sanomissa 30.12.1908 on Linda Ahlrothin (Pori) ja Walter Korvenkelon (Kotka) kihlausilmoitus. Löysin sen etsiessäni Digitaalisen sanomalehtikirjaston avulla tietoa Kaarlo Walter Matias Korvenkelosta. - Muuta en sitten löytänytkään.

Tämä Walter Korvenkelo oli vuoteen 1908 Kronqvist, ja ensimmäisessä viestissäni esitellyn albumin omistajan veli (Perhesuhteista ks. albumin linkki). Hän oli syntynyt 1881 joten Linda olisi mahdollisesti samaa ikäluokkaa.

Korvenkelo oli kauppamatkustaja ja liikemies. Hän oli kirjoilla Helsingissä, mutta Kaupunginarkiston osoitekortistosta käy ilmi, että hän oleskeli välillä myös Porissa ja Kotkassa. Kihlaus ei johtanut avioliittoon, koskapa Walter kuoli naimattomana Helsingissä 1919.

Ilpo K-s