PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Turun Sanomien artikkeli 21.2.10 - Sursillin huonetta ja sukua


Tuulakki
21.02.10, 10:10
Turun Sanomissa on tänään su 21.2. koko sivun artikkeli Sursillin suvusta. Verkkolehdestä sitä ei löydy. Kirjoittajana Henrik Ahola. SS:n Markku Kuorilehtoa on haastateltu artikkelia varten. Olisiko SS:lla mahdollisuutta julkaista artikkeliteksti forumilla?

Onko Suku Forumin ylläpidossa koskaan harkittu erillistä alaforumia TV, radio ja lehdet, josta voisi saada tietoa mediassa esitetyistä sukututkimusohjelmista ja -artikkeleista etukäteen tai jälkikäteen?

Tuulakki
21.02.10, 10:37
Ilmeisesti sama artikkeli löytyy Kalevan verkkolehdestä:

http://www.kaleva.fi/plus/index.cfm?j=782384

Juha
21.02.10, 10:55
Tuulakki,



Haluatko tuollaisen alaforumin ylläpitäjäksi? Eivät ne tiedot sinne itsestään putkahda, joten voimmehan vähän kaikkea miettiä, mutta kun se toteutus :)


Ja tuollaiset tiedot ovat tähän asti pyörineet aika kivasti esim. "Asian vierestä" tai "Yleinen keskustelu" -alaforumeilla.



Suomen Sukututkimusseura
Juha Vuorela
Suku Forumin moderaattori

Tuulakki
21.02.10, 11:34
Kiitos ja kunnia niille, jotka osaavat! Minä en tunne nettisivujen tekniikoita, vaikka aikaa varmaan löytyisikin avustaa joissain asioissa. En ole edes tiennyt, että nämä alaforumit tarvitsevat ylläpitäjää:confused:. Olin ajatellut, että kun forumille on perustettu tietty alaotsake, niin kuka tahansa voi sen valittuaan "vain lähettää" sinne uusia viestejä.

Kun silloin tällöin Suku Forumilla on näitä avunpyyntöjä, niin voisitko antaa niiden yhteydessä (joka kerta) hieman tarkemman kuvauksen esim. tilaisuuksien videointien hoitamisesta käytännössä? Kuka toimittaa kameran paikalle? Kuka valitsee sen paikan, kuka hoitaa valaistuksen ja kokeilee äänentoiston - tai miten ne tehdään, jne. jne.

Ehkä me jäsenet olemme turhan arkoja. Asia, joka sen jo hallitseville on helppo, voi kuitenkin olla liian vaikea aloittelijalle.

Juha
21.02.10, 11:44
Ei alaforumin perustaminen sinänsä ole toimenpide.
Mutta jonkunhan se sisältö on sinne tuotava - tätä lähinnä ajoin takaa.
Uutta alaforumia mieluummin kehoittaisin käyttämään jo olemassa olevia.


Mitä tulee videointiin, niin se on suhteellisen helppoa. Seura antaa kameran käteen ja sen jälkeen riittää REC-näppäimen painallus. Käytössämme on kaksi vehjettä, toisessa pitää noin reilun tunnin välein vaihtaa kasetti, toiseen mahtuu useampi tunti suoraan muistikortille.

Ei tarvitse siis huolehtia mistään muusta. Kamerassa on itsessään mikrofoni ja mitään erillistä valaistusta ei käytetä. Jos vaikka luennoitsija näkee esiintyä, niin kyllä kamera sen sitten pystyy tallentamaan.

Ajan, paikan ja luennoitsijan voi videoija valita vaikka itse. Esimerkiksi paikallisten sukuyhdistysten tilaisuuksista voisi olla mukava saada nauhoituksia.

Käytännön yksityiskohdissa ei ole paljoa huolehtimista - posti tai matkahuolto tuo kameran perille ja samaa tietä se kulkeutuu takaisin. Mukana on käyttöohje.


Olemme tosin sopineet viime viikolla, että toiminnanjohtaja ottaa haltuunsa itse videoinnit ja allekirjoittanut hoitelee ne sitten nettisivuillemme. Kannattaa siis olla häneen yhteydessä, mikäli on innostunut asiasta.

Ei näitä "hommia" kannata pelätä. Jokainen forumille kirjoittava on varmasti kykenevä hoitamaan myös mm. videointia. Ja osaanhan minäkin jotenkin. Tosin yksi päivä tuli erehdykseni takia kuvattua ilman ääntä...Mutta siitä oppii.

Olettekos muuten käyneet Videokirjastosivullamme katsomassa 350-vuotisjuhlien puheita?



Juha

JHissa
21.02.10, 16:40
Ilmeisesti sama artikkeli löytyy Kalevan verkkolehdestä:

http://www.kaleva.fi/plus/index.cfm?j=782384
Henrik Aholan artikkeli Kalevassa on jo vuoden takaa eli 22.2.2009. Henrik Aholan artikkeli on julkaistu myös Etelä-Suomen Sanomissa 24.3.2009:
http://www.ess.fi/?article=230626

Johannes Hissa

Jorma
21.02.10, 18:51
Vaikka viestissä on mainittu videokirjaston olemassaolo, niin sen löytäminen?
Kirjoitin sen etusivulla olevaan hakutoimintoon. Tuli kuusi juttua näkösälle, viimeisestä aukesi kirjasto. Onko joku helpompi tapa?
Kun kirjasto aukesi, joka videon(?) kohdalla on joku vieraskielinen kysely/ehdotus asentaa joku Adobe player?
Uteliaana
jorma

Juha
21.02.10, 19:03
Sinun täytyy olla kirjautuneena sivuille, koska Videokirjasto on tarkoitettu ainoastaan Suomen Sukututkimusseuran jäsenistölle.

Kirjaudu siis sisään ja linkin löydät vasemmasta sivupalkista.



Juha

Jorma
21.02.10, 19:55
Kivaa. Kirjautuminen ei ilmeisesti toimi silloin kun viestiketjun linkistä menin sivuille...
Mutta se Adobe flash Player jäi kummittelemaan. Pitää vissiin odotella kunnes atk-tuki tulee joskus kotona käymään.

Seppo Niinioja
21.02.10, 19:57
Henrik Aholan artikkeli Kalevassa on jo vuoden takaa eli 22.2.2009. Henrik Aholan artikkeli on julkaistu myös Etelä-Suomen Sanomissa 24.3.2009:
http://www.ess.fi/?article=230626

Johannes Hissa

Aika hidas kiertonopeus... Kerroinkin tässä äsken Juhalle, että käsittääkseni Seuran nykyiset säännöt eivät tunne esimiestä, mikä kuulostaa jokseenkin vanhahtavalta. Artikkelin ikä selittää sen, että Markku Kuorilehto sellaisena mainitaan.

Nykyisessä hallituksessa on kotisivun mukaan vain Seuran varaesimies (kaiketi jäänne vanhasta nomenklatuurasta/titulatuurasta), joka on Jorma Saarinen. Kotisivulla olevan uutisen mukaan Suomen Sukututkimusseuran uudeksi puheenjohtajaksi valittiin 28.11.2009 pidetyssä syyskokouksessa fil. tri Anu Lahtinen Turusta. Lisäksi hallitukseen valittiin 10 muuta jäsentä, joiden nimet on lueteltu kohdassa Toimijat.

Uusien sääntöjen 8 §:n mukaan Seuran päättävät elimet ovat Seuran kokous ja hallitus. Syyskokouksen tehtävänä on uusien sääntöjen § 12:n kohdan f) perusteella valita Seuran hallituksen puheenjohtaja seuraavaksi kalenterivuodeksi. Ymmärrän niin, että FT Anu Lahtinen on siis hallituksen puheenjohtaja ja Jorma Saarinen de facto hallituksen varapuheenjohtaja.

Seppo Niinioja

Tuulakki
22.02.10, 10:37
Huomaan, että olemme tässä ketjussa aika kaukana otsikosta. Koska esittämänne asiat ovat tärkeitä, niin voisitteko laittaa ne uuteen ketjuun Videointi & videokirjaston käyttö tms. Muuten ne ehkä hukkuvat ketjun loppupäähän.