PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Evert Herman Laakso s.13.8.1879 Turku


esko vuorinen
19.02.10, 14:57
Etsin vanhempia lasten lasteni esi-isälle Evert Herman Laaksolle s 13.8.1879. Turku .Ainoa tieto on em Helsigistä saatu virkatodistustieto
. Turun seurakunnasta kerrotiin että heillä ei ole tietoa enää ko ajalta,vaan ne ovat ainoastaan Turun maakuntarkistossa.Turun maakunta arkistosta kerrotiin että enää ei kirjoja mikrofilmata vaan ne saateetaan digitoituun muotoon.Kansallisarkistossa ei ole mikrofilmattuja filmejä Turusta vuoden 1850 .

Seuraavat tiedot minulla on Åbo Tidning 1.10.1896 Tuomitiin valajan poika Evert Herman Laakso 30 mk sakoon juopottelusta.ym Omisti Criston Vulcanin osakkeita jotka myi 500 markalla Markusti Venäjän ja Suomen välillä 1801-1818 kaksi lapsista syntyi Venäjällä.Jäi Venäjälle tutkimaan ?suomalaisugrilaisia kansoja katosi 1918.???

Nyt hiukan "röyhkeä" pyyntö.Jos joku Turun arkistossa liikkuva voisi vilkaista Tutun syntyneiden luetteloa 1879 josko löytuisi Evert Hermannille vanhempia Nimetkin riittäisivät( syntymäajat tietenkin helpottavat ). voin tarvittaessa katsoa Turun henkikirjoista vanhempien suntymäavuodet (400-500 digitoitua sivua) samoin Kansallisarkistosta (ennen 1850)ja Hiskistä ja SSHYstä selviää loput.
ps haussa oleva Evert Hermannin isä on todenäkoisesti valaja ammatiltaa n ja hänen sukunimensä ei välttämättä ole Laakso?
Kiittäen Esko Vuorinen Vantaa

PeeVeli
02.05.10, 18:21
Tervehdys! Näyttää siltä että hakemasi henkilö oli isoäitini veli. Isänsä on Johan Evert Dahl-Laakso, s. 8.3.1853, Halikko, valumestari ja tehtailija (mm. Patapruukki, Salo). Tietojeni mukaan Herman Laakso oli jonkin tasoinen punakaartin päällikkö (univormussa!) ja pakeni valkoisten tuloa ilmeisesti Pietariin 1918. Viimeinen tieto on hänestä Viipurissa käymässä Tuiran perheen luona ja kertomassa että "kaikki on nyt menetetty".

Chrichton Vulcan sopii myös hyvin kuvioon, iso telakka Pietarissa, jossa minun iso-isäni Jaakko Alexander Tuira työskenteli, kunnes pakeni 1918 sodan melskeissä takaisin Suomeen.

Hermannin äiti oli Amanda Gustava Vigilant s, 10.10.1847 Pertteli, Inkerere, Vihmalon kylä, jossa suku elänyt ikimuistoisesti. (Sepän tila, edelleen olemassa)

esko vuorinen
04.06.10, 08:39
Kiitos loistavista .tiedoista Yksi pyyntö olisi jos satut tietämään Johan Evert Dahlin lasten syntymäajat ja syntymä paikan.En ole niitä netin kaytta löytänyt?Evert Herman Laakson syntymäpaikaksi oli merkitty Helsingin Kallion srk.n mukaan 13.8 1879 Turku,mutta se voi käsittää mahdollissti myös Salon ,Halikon tai muun Turun ympäristön pitäjän??Saat minulta tarvittaessa tietoja, Olen huonosti tavoitettavissa netin kautta aina Loikakuun alkuun saakka. Hyvää kesää.Esko Vuorinen(Anne Marjatta Laakson appiukko. Ps mielenkiintoinen tieto Punakaartin päälikkö univormussa?????