PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Hämeenlinnan ohjelma, kevät 2010


Teerijoki
12.02.10, 10:08
Tiistaina 23.2. vuosikokous. Sääntömääräisten kokousasioiden jälkeen FM Iris
Haikonen ja dosentti Erkki Teräväinen esitelmöivät aiheesta ”Kartanomiljöön ja kartanolaitoksen historiaa”. Esitelmässä käsitellään suomalaisen kartanolaitoksen, kartanorakentamisen ja kulttuurivaikutusten kehitystä.

Tiistaina 23.3. ekonomi, kotiseutuhistorian harrastaja Osmo Narvo esitelmöi aiheesta ”Kortteli Geddan – kotikorttelin historiaa”. Esitelmässä kerrotaan Hämeenlinnan nykyisen II kaupunginosan kortteli nro 2:n historiasta aina 1780-luvulta 1950-luvulle asti.

Tiistaina 27.4. FT, tutkijatohtori Sofia Kotilainen esitelmöi aiheenaan ”Henkilönimien historian tutkimus sukututkijan näkökulmasta”. Esitelmä käsittelee sukututkimuksellisen menetelmän käyttöä etenkin maaseudun sukujen henkilönimistön historian tutkimuksessa. Samalla käy selville, millaisia sukututkijan kannalta mielenkiintoisia tai hyödyllisiä tuloksia henkilönimien historian tutkimus voi tuottaa. Tilaisuudessa tutustutaan myös HämeWikiin, jota esittelee projektisuunnittelija Maija Saraste.

Lauantaina 8.5. sukututkimusseura järjestää lounasretken Kirstulan kartanoon (Pälkäneentie 166, 13600 Hämeenlinna). Kokoonnumme kartanolla klo 12.00; retki kestää 1½-2 tuntia. Jos tarvitset tai voit tarjota muille kimppakyydin, kerro siitä ilmoittautumisen yhteydessä. Retki toteutuu, jos osanottajia on vähintään 20. Retken hintaan (25 €/hlö) sisältyy ruokailu ja kartanon esittely. Tarkemmat tiedustelut ja sitovat ilmoittautumiset Matille (puh. 050 572 0984 tai matti.saarinen*aina.net) 28.4.2010 mennessä.

Kokous- ja esitelmätilaisuudet pidetään Hämeenlinnan maakunta-arkiston luentosalissa, os. Aittatie 2, 13200 Hämeenlinna alkaen klo 18 ja päättyen viimeistään klo 20. Tilaisuuksiin päästäkseen paikalle on saavuttava ennen klo 18.00, jolloin maakuntaarkiston ovet suljetaan. Seuran kokous- ja esitelmätilaisuudet ovat kaikille avoimia ja maksuttomia tilaisuuksia. Osa tilaisuuksista voidaan järjestää yhteistyössä Hämeenlinnan maakunta-arkiston kanssa.

Seuran hallituksen jäsenet antavat ilmaista sukututkimusneuvontaa kaikkina esitelmäiltoina klo 17–18 maakunta-arkiston mikrofilmisalissa. Seuralla on lisäksi kaksi Suomen Sukututkimusseuran koulutuksen saamaa henkilötietoneuvojaa, joille voi lähettää sukututkimukseen ja henkilötietolain soveltamiseen liittyviä kysymyksiä sähköpostitse (paula.turkki*pp.armas.fi tai mervi.lampi*aina.net).