PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Sukuartikkelikurssi 6.2.2010


Jäsensihteeri
28.01.10, 13:44
Sukuartikkelikurssi 6.2.2010



Tieteiden talo, Kirkkokatu 6, Helsinki
Sali 309, klo 10.00 - 16.00

Päivän kestävällä kurssilla kerrotaan selkeästi ja yksityiskohtaisesti miten sukututkija voi tuottaa tutkimustuloksistaan korkeatasoisen artikkelin. Kurssi soveltuu avuksi ja tueksi myös sukukirjan kirjoittajille. Opettajana: Genoksen päätoimittaja ja sukututkimusopettaja FL Tiina Miettinen.

Kurssin sisältö:

1.Mistä sopiva aihe? Perehdytään oman artikkelin tai kirjan suunnitteluun ja siihen liittyviin ongelmiin kuten aiheen rajaukseen ja pituuteen. Artikkelin/kirjan muoto ja rakenne sekä sukutietojen ja kaavioiden esittäminen erityyppisissä artikkeleissa. Kurssilaiset voivat halutessaan etukäteen miettiä mistä haluaisivat kirjoittaa sukuartikkelin.

2.Onko sukututkimus tiedettä vai ei? Käymme läpi lyhyen johdatuksen mikrohistoriallisen tutkimuksen perusteisiin ja mietimme miten historiantutkimuksen periaatteita voisi hyödyntää parhaiten omassa sukututkimuksessa. Oman sukututkimusaineiston kartoitus ja mitä kaikkea pitäisi sen lisäksi ehkä vielä selvittää.

3.Miksi pitäisi olla viitteet? Lähdeaineistot ja niiden löytäminen arkistoista. Tutustumme arkistoluettelojen käyttöön ja asiakirjojen etsimiseen arkistosta. Koska kannattaa käyttää alkuperäisdokumentteja ja koska taas kirjallisuutta. Opettelemme samalla lähdeviitteiden tarkoitusta ja niiden oikeaoppista merkintää.

4.Erilaisia sukuja, erilaisia artikkeleita. Kurssilla käydään harjoituksena läpi lyhyt malliteksti, josta etsitään hyviä ja huonoja asioita sekä hieman kielioppiin liittyviä seikkoja. Lisäksi tutustumme tekijänoikeuksiin. Kurssilla jaetaan muun materiaalin lisäksi selkeät kirjoitusohjeet Genos-aikakauskirjaan ja tutustutaan Genoksen erityyppisiin artikkeleihin.

Ilmoittautumiset Suomen Sukututkimusseuran toimistoon 2.2.2010 mennessä, puhelin 010 387 7901, sähköposti sihteeri*genealogia.fi. Kurssille otetaan 25 osallistujaa.

Kurssin hinta on 39 euroa , Suomen Sukututkimusseuran jäsenille 30 % alennus.