PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Heikki Mikonpoika (s. 1722) Rukkijoki Paimio


Villel
26.01.10, 15:55
Tulkintani mukaan Paimion Rukkijoen Kuotisten isäntä Heikki Mikonpoika(1722-1800) olisi Kovalan rusthollarin Mikko Torstinpojan ja Liisa Jaakontyttären vanhin lapsi, joka syntyi Sauvossa vanhempien asuessa vielä Sauvon Ruonlahdessa. He kuitenkin muuttivat 1725-26 Paimion Kovalan rustholliin. Paimion rippikirjoja puuttuu vuosilta 1729-50, joten Heikin vaiheita näinä vuosina en ole pystynyt seuraamaan. Rukkijoen Heikki Mikonpojan syntyperän tulkintaani tukee se, että hänellä on rippikirjassa sama syntymävuosi (1722, ilman päivämäärää), ja lisäksi Heikki vaimoineen oli kummina ainakin yhden Kovalan Heikin sisaren, Brita Mikontyttären lapselle.
Rukkijoen Heikki Mikonpoika oli kaksi kertaa naimisssa. Ensimmäisen kerran hän meni naimisiin (ollessaan Rukkijoen renkinä) vuonna 1740 Rukkijoen Kuotisten leskiemännän Liisa Juhontyttären kanssa, joka kuoli vuonna 1786. Toisen kerran Heikki meni naimisiin vuonna 1790 Rukkijoen piian Maria Jaakontyttären kanssa, ja tässä tulee suurin ongelmani. Syntymäajan perusteella näyttää ilmeiseltä, että tämä toinen vaimo olisi Heikin veljen tytär, jos olettamukseni Heikin syntyperästä on oikea.
Edellä esitettyyn viitaten minulla olisi kaksi kysymystä:
1. Onko kenelläkään varmempaa tietoa Rukkijoen Kuotisten isännän Heikki Mikonpojan syntyperästä?
2. Oliko edes tuolloin ylipäätään mahdollista, että setä olisi voinut avioitua veljentyttärensä kanssa?
Ville Lehtinen