PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Potretteja sadan vuoden takaa


i.s.k.
16.01.10, 15:38
Voitko auttaa tunnistamaan henkilöitä vanhasta albumista? Kuvat löytyvät osoitteesta

http://fridan.kuvat.fi/kuvat/

ja avautuvat salasanalla frida.

Albumin omistaja oli Frida Källman os. Kronqvist (1878 – 1941). Hän asui Lapualla, Vaasassa, Helsingissä ja Ylihärmässä. Häneen jollakin tavoin kytkeytyviä nimiä ovat ainakin: Aukee, Jernstedt, Jokela, Ketola, Korvenkelo, Käld, Lagus, Lundqvist, Puska, Saraoja, Svahn, Veikkola, Wiik.

Kuvat on otettu valokuvaamoissa seuraavilla paikkakunnilla: Vaasa (20), Lapua (8), Helsinki (6), Jyväskylä (5), Tampere, Lahti, Pori, Vimpeli ja Astoria, Oregon (1).

Kiitos jo etukäteen avusta!

Ilpo Kangas

i.s.k.
28.03.10, 13:00
Lisää albumin omistajaan jollakin tavoin kytkeytyviä sukunimiä, nämä 1800-luvun lopun Jyväskylästä: Jernstedt, Törnroos, Stenberg, Paulin, Appelberg.

Ilpo K.

KimmoK2
28.03.10, 15:40
Laitoin pari selvitysvinkkiä sähköpostilla. Mutta jotta niissä vinkatut lähteet eivät jää Forumin muilta lukijoilta piiloon, tässä tiiistelmä:

Pyhälahden valokuvaamon kuvia näyttää olevan paljon ja niitä kannattaa selvitellä Lapualla sijaisevan Pyhälahden valokuvaamomuseon avulla. Museon nettisivujen mukaan "...kokoelmat sisältävät yli satatuhatta luetteloitua negatiivia ja valokuvaa". Linkki:

http://www.lapua.fi/web/?c=30&nv=13&lang=fi

Muiden kuvien ajoittamiseen käyttäisin aluksi Suomen valokuvataiteen museon "Aakkosellinen hakemisto suomalaisista valokuvaajista 1839-"-nettitietokantaa, joka löytyy osoitteesta:
http://www.valokuvataiteenmuseo.fi/fi/tietopalvelu/valokuvaajat

Sieltä löytyvät Grönroosit ja Sjömanit ynnä hyvää taustatietoa.

-kimmo-

i.s.k.
31.03.10, 20:14
Kiitos Kimmolle vinkeistä ja kommenteista!

Harmillista kyllä, vain yhdessä ainoassa Fridan albumin kuvassa on tarkka tunniste, eikä siitäkään ole apua, koska helsinkiläisen Atelier Apollon arkisto ei kuulemma ole säilynyt. Yritän nyt ensin näitä kyselyitä, ennen kuin kotipuolessa käydessä marssin Pyhälahden museoon. Jospa ensin tärppäisi tällä helpommalla tavalla…

Valokuvamuseon Valokuvaaja-tietokanta taas näyttää tosiaan olevan hyödyllinen ja näppärä keino kuvien ajoittamiseen. Muutenkin kiinnostavaa tutkittavaa. Kunhan ehdin, voin täydentää albumi-sivun tietoja. Hyvä homma!

Ilpo K.

KimmoK2
31.03.10, 22:22
Terve!
Eipä kestä kiitellä. Tieto ei ole itseltä pois vaikka sitä muille jakaa. Hyvät pääsiäiset!

- kimmo -

i.s.k.
29.12.15, 16:20
Tähän viestiketjuun linkitetty kuvasivu poistuu talven mittaan. Vielä ehtii tsekkaamaan!

"Voitko auttaa tunnistamaan henkilöitä vanhasta albumista? Kuvat löytyvät osoitteesta

http://fridan.kuvat.fi/kuvat/

ja avautuvat salasanalla frida."