PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Lesken edelliset puolisot


Raija Järvenpää
03.01.10, 15:23
Onko mahdollista saada Sukuohjelmistolla näkyviin lesken edelliset puolisot? Esim. kun Liisa menee leskimies Antin kanssa avioliittoon ja haluaisin tekstiraportiin näkyviin myös Antin edellisen aviopuolison Maijan, nyt kun päähenkilönä on Liisa niin Maija ei tietenkään kuulu hänen perheeseensä vaan Antin, mutta kun,, haluaisin näkyviin Maijan ja mahdolliset Maijan ja Antin lapsetkin.
Onko tämä mahdollista suoraan vainko vain näpyttelemällä valmiiseen tekstiraporttiin?
Kyselee näin Uuden Vuoden alussa kaikkea hyvää toivotellen

Nina
03.01.10, 17:46
Ei tarvitse erikseen näppäillä: teet uuden listan Maijasta ja Antista. Näistä kopioit tarvittavat osat ja liität ne sinne varsinaiseen tekstiin.

kaila
04.01.10, 01:44
hei,

Lesken puolisot ja lapset täytyy kirjata Liisan teksti-tietojaksoon. Kun heidät kirjaa sinne erikoismerkinnöillä (F2) tulevat mukaan myös henkilöhakemistoon.

Kaarle Kaila

Kari Luukka
04.01.10, 12:05
Jos teet Word-raportin, on oikea paikka Perhe-tietojakso (tätä vartenhan se ohjelmaan lisättiin). Tällöin se tulee vain päähenkilölle ja lasten jälkeen. Syötä mukaan otettavien henkilöiden tiedot (tietojaksot) tietokantaan ja anna niille Tunnus.

Kun teet Perhe-tietojakson, niin kirjoita haluamasi teksti perheestä ja liitä siihen em. Tunnus erikoismerkityt (opas s. 135) henkilöviittaukset ja valitse Word-raporttiasetuksissa {p<3} henkilöiden tietojaksot -asetus. Tällöin saadaan ao. henkilöiden tietojaksot myös Perhe-osuuteen.

Jos ne ovat Teksti-tietojaksossa, niin tulostuvat myös jos puoliso on päähenkilönä (voihan tätä tietysti kiertää Mies/Vaimo -erikoismerkinnällä). Tällöinhän lapset tulevat muutoin kahteen kertaan.

Raija Järvenpää
05.01.10, 18:52
Kiitos neuvoista :) Tulevien lomapäivien aikana kokeilen, nyt vasta sulattelen uutta tietoa. :D: