PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : kyyrölä-prokofjeff


risto
31.12.09, 19:29
hei. onkohan kukaan tutkinut kannaksen "lahjoitusmaiden", esim kyyrölä, sukuja ajalta ennen kuin heidät tänne tuotiin?
t.risto äidinisän suunnalta prokofjeff , sielthä miekii
ps. ajan tält puolelt löytyy, jos joku kaipaa

Movitz
01.01.10, 11:38
Kyyrölän sukuja on tutkittu, kuten tunnettua, huomattavan paljon aina niihin poloisiin, jotka sinne tuotettiin kolmisensataa vuotta sitten. Kaikki olennainen tieto näyttäisikin olevan täällä:

http://kyyrola.info/historia.html

Olen jonkin verran seurannut sivusta Venäjän arkistolaitoksen elämää ja tointa, että ihmettelen, kuinka aina toisinaan syntyy suomalaisissa sukututkijapiireissä toive päästä eteenpäin venäläisen arkistoaineiston avulla. On kuitenkin huomattava, että ensimmäisten kyyröläläisten lähtötiedot ovat aika niukat ja Venäjä on suuri maa, jonka kirkollinen väestökirjanpito alkaa käytännössä vasta Pietari Suuren aikana. Ymmärtääkseni myöskään venäläinen "verohallinto" ei tuottanut samanlaista genealogisesti käyttökelpoista kameraalista materiaalia kuin ruotsalainen sisarensa. Lienee siis toivotonta ajatella, että näistä kyyröläläisistä koskaan voitaisiin saada minkäänlaista lisätietoa. Muistelen, että lähinnä nimistöä tutkimalla on yritetty tehdä tarkempiakin paikannusyrityksiä tutkittaessa sukujen alkuperää, mutta erityisen luotettavia tuloksia en muista nähneeni. Yhdistettynä sukujen perimätieto, onomastiikka (nimitutkimus) ja dna-tutkimus tarkempia tuloksia voitaisiin ehkä saada, mutta sensaatiomaisia arkistolöytöjä ei liene näköpiirissä (vaikka eihän Venäjästä koskaan tiedä...).

Jens