PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Kenen lapsia?


Juha
30.12.09, 22:21
Ensinnäkin; älä Googleta , siten tämä on hauskempaa :p:


Eli näin vuoden vaihteen kunniaksi kyselen, kenen lapsia olivat seuraavat - nämä olivat ihan aitoja, suomalaisia, todellisia henkilöitä;

tyttäret
Lucina Concordia Gemma Jeklubet
Ohlipoobaama Siromilda Noa Neere

pojat
Alfred Ilai Opatus
Elnaam Jaebets Jesobeam
Juhana Evert

ja ei, en halua edes ajatella, mitkä olivat nimien suomalaiset vastineet - olkoonkin, että vanhemmat olivat pesunkestäviä meikäläisiä!

Timo W
31.12.09, 09:04
Kuikka - oikealta nimeltään Abel Koponen - oli savolaisia parhaasta päästä; kaikenlaisten silmänkääntötemppujen tekijä, kansanparantaja ja kulkumies. Tämä savolainen fakiiri syntyi vuonna 1833 Varistaipaleella ja kuoli 57 vuotta myöhemmin Jäppilässä. Kirkonkirjoihin Kuikalle oli merkitty kaksikin ammattia; maankiertäjä ja irtolainen.

http://norssi.oulu.fi/~pkemppai/mp/geiranger/gei2.htm

Heljä Habermann
06.01.10, 04:12
Olipahan tuossa joulun maissa täällä meillä Rantasalmella myynnissä vielä leijonien lehteä vuodelta 1963. Ostin, ja hyvään tarkoitukseen menivät ne 5 rahaa. Jouluna minulla oli hieman kiireitä täällä mökissäni (kuten syöminen, juominen, uunin lämmittäminen ja sukututkimus), mutta nyt joulun jälkeen minulla on ollut aikaa lukea kaikkea lukematonta. Ja kas!
Luin Juhan kysymyksen lasten nimistä, luin myös (tosi hyvän! )vastauksen, mutta jo lukiessani Kuikasta tässä lehdessä, päätin, etten lehteä syttyihin laitakkaan. Koska: nyt tiedän savolaisen tarkkuudella Kuikka-Koposen vanhimpien lasten nimet (mustaa valkoisella!):
Ensimmäinen tytär oli nimeltään: Iida Riia Lueiva Hilda Hulda Levatiina Amanda Olivia Seela Coneordia Jemnä Jekleobeth.
-Kuikkahan oli rantasalmelainen; syntyi aikoinaan Heinävesi-nimisessä Suur-Rantasalmen osassa.

_eOw_
10.01.10, 16:30
Nyt ymmärrän, miksi Kake lopetti suvun tutkimisen - kohdattuaan esi-isänsä - siis tuon Koposen.
Kake kertoi (muutama vuosikymmen sitten) tosiaan tuon löydön riittäneen. Tiedä sitten kuinka tosi juttu on - riittä kun se on hyvä :eek:

Juha
10.01.10, 16:47
Kyllä ne tosiaan Kuikka-Koposen lapsosia ovat.


Kiitos keskustelijoille



Juha