PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Kuvan ja sotilaan aikakausi?


Käppi
22.12.09, 17:35
Arvon tutkijat,

Kaipaisin mitä tahansa tietoa kyseiseen kuvaan liittyen.. Osaisitteko sanoa miltä aikakaudelta kuvan sotilas on peräisin? Tarkempaa sotilasarvoa tai aselajia? Minkä armeijan sotilas on kyseessä? Missä ko. valokuvausliike on sijainnut?

http://suku.genealogia.fi/attachment.php?attachmentid=1126&stc=1&d=1261496005

Kiitokset jo etukäteen.

tkukkonen
22.12.09, 18:55
Kuva vaikuttaa olevan Venäjän ajalta 1800-luvun lopusta. Silloin oli esimerkiksi isoisäni (s 1867) arvalla valittuna sotapalveluksessa. Muunmuassa sotamuseosta Helsingin Maurinkadulta saa tietää yksiköistä, joissa silloin oli suomalaisia palveluksessa. En tunne sotilasasuja, joten en yritä arvailla sen tarkemmin.

Kuvaamon tarkempaa paikkaa en tiedä, mutta se on ollut Lappeenrannassa, mikä oli varuskuntakaupunki. Se supistaa joukko-osastoehdokkaita, joista ehkä löydät etsimäsi.

PVuorio
22.12.09, 19:23
Hej

Ja ajoitusta helpottanee seuraava valokuvataiteen museon tietokannasta poimittu:

"III Oscaria Sarén, Lappeenranta, 1889-1891 kesäaikoina. Sarén oli kuvaamon omistaja"

t Pertti Vuorio

Seppo T.
23.12.09, 00:44
Sarénin kuvaamon lasinegatiiviarkisto on säilynyt ainakin osittain ja on Etelä-Karjalan maakuntamuseon hallussa.

Koetin joskus kysellä tietoja kokoelman tilasta, koska itsellänikin on jotain aiheeseen liittyvää kuvaa ja tietoja kuvien henkilöistä. Asiasta tietävä henkilö ei tuntunut oikein lämpiävän ajatukselle kuvien ja kokoelman vertaamisestahenkilöiden tunnistamiseksi negatiiveilta. Museoiden resurssipula on tietysti tunnettu asia, ehkä vaikutti tässäkin.

Seppo T.

Seppo T.
23.12.09, 12:17
Linkin sivun alareunan ryhmäkuvassa on Suomen Rakuunarykmentin ratsumestari tummassa (oikeasti tummansinisessä) takissa ja hihnoissa, jotka ovat ilmeisesti samanlaisia kuin kysyjän kuvassa olevalla miehellä. Myöskin kysyjän kuvassa näkyvä miekka viittaisi ratsuväkeen.

http://www3.lappeenranta.fi/museot/verkkonayttelyt/heihoplaa/sivut/Historiaa-osa1.html