PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Viipurilainen ortodoksivaari


mirjamarja
13.12.09, 18:10
Ulkomailla asuva tuttavani alkoi tutkia sukuaan ja totesi erään esivanhempansa muuttaneen Venäjältä Viipuriin v. 1812. Hän kysyy nyt minulta, miten voisi edetä tämän henkilön tutkimisessa.
Viipurin ev.lut. kirkonkirjat lienevät Mikkelin maakunta-arkistossa, mutta uskon, että tämä henkilö on ortodoksi. Ovatko myös ne kirjat Mikkelissä?
His-kistä en tietämälläni sukunimellä hänestä löytänyt tietoja.

Millaisia neuvoja voisin ystävälleni antaa? :)

Jemina
13.12.09, 19:26
Kysy asiaa Suomen ortodoksisen kirkon keskusrekisteristä. Tässä linkki sivulle

http://www.ort.fi/fi/kirkko_palvelee/keskusrekisteri/index.php

Olarra
13.12.09, 20:31
Kannattaako olla niin salaperäinen, jos muutosta on jo lähes 200 vuotta? Kysymykseen saa yleensä hyviä vastauksia, jos antaa hieman enemmän tietoja. Mistä Venäjältä muutti, minkä niminen (haitko etunimellä myös hiskistä?). Oliko henkilöllä puoliso (minkä niminen). Tunnetaanko esipolvia tai jälkipolvia? Kun antaa kovin niukasti taustatietoja kysyessä, joutuvat vastaajat hankalaan tilanteeseen, kun ei tiedä kuinka laajasti kannattaa vastata. Helpointa olisi varmaan neuvoa hankkimaan joku sukututkimuksen opas. Jos kysymys olisi rajatumpi, olisi vastaaminenkin helpompaa. Jotenkin on vaikea uskoa, että joku arkailisi nimen kertomista noin kaukaisesta asiasta, jollainhan voisi omissa tiedostoissaan olla esim. suora tieto ko. henkilöstä. Itsellänikin on viipurilaisia juuria.
t. Olavi A.

Olarra
13.12.09, 20:49
Aika yleisellä tasolla olevaa tietoa löytyy esim. tästä artikkelista:
http://www.genealogia.fi/genos/69/69_12.htm

Mahtaako kyseessä olla karjalainen ortodoksi, vai kauempaa Venäjältä muuttanut, venäläinen? Mistä on peräisin tieto muuttovuodesta? Viipurin ortodoksien historiakirjoista? Sanotaanko siinä mistä muutti? Ortodoksisukuja tutkivilla on Suomessa oma tutkijapiirinsä:
http://suvut.genealogia.fi/ortodoksisuvut/
t. Olavi A.

mirjamarja
13.12.09, 21:37
Kysymykseen saa yleensä hyviä vastauksia, jos antaa hieman enemmän tietoja...

Olen aivan samaa mieltä, mutta noin hän minulta kysyi. Ajattelin kuitenkin antaa hänelle jotain kättä pitempää, kun vastaan hänen meiliinsä.

Kiitän avusta. :)