PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Belomorskin jalkaväkirykmentin reservijefreitteri


Päivi_A
07.12.09, 23:31
Hei!

Osaisiko joku kertoa, mitä tarkoittaa Hiskistä löytämäni merkintä "reservijefreitteri"? Mikä on "Belomorskin jalkaväkirykmentti"? Missä se on ollut?

Onko tavallista, että luovutetulla alueella asuneet olisivat palvellet ko. jalkaväkirykmentissä? Onko jalkaväkirykmentissä palvelleista saatavana mitään tietoja? Toistaiseksi en ole sota-arkistosta onnistunut löytämään mitään tietoja ko. henkilön armeijapalveluksesta. Kuulemani perusteella hän olisi kuitenkin palvellut kolme vuotta "keisarin palveluksessa". Oheinen jalkaväkirykmenttimaininta liittynee tähän.

Terveisin Päivi

Tuiju Olsio
08.12.09, 00:30
Tämän mukaan http://www.genealogia.fi/genos/70/70_38.htm Belomorskin Jalkaväkirykmentti on sijainnut Tallinnassa.
Mutta tästä linkistä http://88.217.241.77/amburger/?id=1134 saisi sellaisen kuvan, että sijaitsikin Helsingissä.

Päivi_A
08.12.09, 08:19
Googlasin ennen viestin lähettämistä ja löysin samoja ristiriitaisuuksia. En kuitenkaan löytänyt yhtään artikkelia, jossa olisi kerrottu enemmän tästä jalkaväkirykmentistä. Jossakin artikkelissa mainittiin Belomorskin yhteydessä Sorokka, joka on kuulunee Karjalan tasavaltaan.

Kirsti Ervola
08.12.09, 11:11
Jefreitteri oli tavallisesta sotamiehestä seuraava arvoaste, sitä on verrattu korpraalin arvoon. Nimike tulee saksan sanasta Gefreiter.

Ehkä muistamisen helpottamiseksi Venäjän armeijassa rykmenteille annettiin paikkakuntien nimiä, mutta rykmentin kokoamis- tai sijaintipaikalla ei tarvinnut olla tekemistä ko. nimen kanssa. Vaikka en venäjää osaakaan, niin ymmärtääkseni Belomorsk viittaa Valkoiseen mereen, ts. Vienanmereen. Ehkä se oli juuri Karjalasta koottu yksikkö. Rykmenttejä voitiin tietysti tarpeen ja tilanteen mukaan siirrellä paikkakunnalta toiselle.

Kirsti Ervola
09.12.09, 10:05
Täydennykseksi edelliseen:
k.o. 89. eli Vienanmeren jalkaväkirykmentti (89-i Pekhotnyi Belomorskii Polk) kuului Pietarin sotilaspiirin 18. armeijakunnan (18-i Armeiskii Korpus) 23. jalkaväkidivisioonaan (23-ja Pekhotnaja Divizija), jonka päämaja oli Tallinnassa. – Saman divisioonan 1. prikaatiin kuului myös 90. eli Äänisen (Onezhskii) jalkaväkirykmentti, ja 2. prikaatiin 91. eli Väinäjoen (Dvinskii) ja 92. eli Petsoran (Pechorskii) jalkaväkirykmentit. Pohjois-Venäjän vesistönimet kaikilla, vaan tuskinpa rykmenttien nimillä ja divisioonan rekrytointialueella oli paljoakaan tekemistä keskenään.

Maantieteen ja armeijan yksiköiden nimikäytännön olemattomasta yhteydestä on vielä parempi esimerkki vaikkapa 24. jv-divisioona, jonka päämaja oli Pihkovassa, mutta rykmenteillä nimet Irkutsk, Jenisei, Krasnojarsk ja Omsk . . .

Venäjän armeijan kokoonpano I maailmansodan edellä:
http://marksrussianmilitaryhistory.info/RUSS1914.html#INFANTRY

Kirsti Ervola
09.12.09, 11:57
Ja vielä korjaus, kun aatokset näköjään harhaili:
23. jalkaväkidivisioonan 2. prikaatin 91. rykmentti (Dvinskii) oli tietty Vienajoen rykmentti, eikä Väinä-..

Päivi_A
11.12.09, 22:20
Kiitokset Kirsti tiedoistasi!

Onkohan ollut kuinka yleistä, että esimerkiksi Raivolasta on oltu Belomorskin jalkaväkirykmentissä?