PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Seurakunnat Mikkelin maalaiskunnassa 1700 luku


oneida
24.11.09, 19:39
Olen ihan pihalla. Esi-isäni s. 1747 löytyy Hirvensalmen Vuolingon kylästä nro 19 lapsiensa kanssa Yksi lapsista on kuitenkin vihitty Mikkelin msrk:n kirkonkirjojen mukaan Vuolingolla 1801, onko tämä sama paikka kuin Hirvensalmen Vuolinko 18? Milloin seurakunnat ovat vaihtuneet? Osaako joku antaa tälle selvityksen? Auttaisi kenties vanhempien etsimiseen.

Jeremias Sankari
26.11.09, 20:20
Hei

vastaan ihan muistitiedolla, mutta Hirvensalmen ja Mikkelin maasrk:n rajalla oli kyliä, joista osa taloista oli Hirvensalmen ja osa Mikkelin maasrk:n puolella. Kyseessä lienee se, että aikanaan erämaille perustetut torpat itsenäistyivät ja liitettiin lähempään seurakuntaan

Eli kysessä on sama kylä, mutta olisiko kuitenkin kyseessä eri talo. Saattoi myös olla että vaikka talo oli Hirvensalmen seurakunnan sisällä, se kuitenkin luettiin maasrk:aan. Hirvensalmen kirjassa on kerrottu näistä kylistä, joiden osia oli rajan molemmin puolin.

t.

jeremias sankari

M J Kokko
27.11.09, 11:42
Hei vaan

Olen itsekin ollut ymmällä äitini sukua etsiessäni Mikkelin seudulta. Olisiko tästä linkistä apua kunhan vierailee aina välillä lähiseurakuntien sivuilla.

http://hiski.genealogia.fi/seurakunnat/srk?CMD=SRK&ID=332&TYPE=HTML&LANG=FI

t. Martti Kokko

EskoR
27.11.09, 15:32
Hirvensalmen historian toisessa osassa on kerrottu Hirvensalmen alueliitoksista. Siellä mainitaan mm että Mikkelin Soikkala 6:sta tuli Hirvensalmen Puukonsaari 1 vuonna 1833. Samoin Säkkisalon saari erotettiin 2.6.1851 päivätyllä armollisella kirjeellä Mikkelin pitäjän Vuolingon kylästä ja liitettiin Hirvensalmeen.
Toivo Mönkkönen, Veikko Huttunen. Hirvensalmen historia II sivu 27

Esko Ruhanen