PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Helsingin Rantasalmi-Seuran kirja SAMASSA VENNEESSÄ


oivabagge
21.10.09, 18:14
Helsingin Rantasalmi-Seuran tapahtumista, sen 60-vuotisen taipaleen varrelta sekä elämästä rakkaalla Rantasalmella aikojen saatossa, on koottu kirja SAMASSAVENNEESSÄ.
Sotien jälkeen muuttoliike maaseudulta pääkaupunkiin ja isompiin asutuskeskuksiin kiihtyi rajusti. Suurin osa sukulaisista ja ystävistä jäi kauas taakse vanhalle kotiseudulle, johon sitoivat kuitenkin monet muistot. Nuoret, joita Rantasalmelta lähteneet etupäässä olivat, joutuivat kokemaan rajun elämänmuutoksen. Monilla oli vielä kokematta aikuisuuden ongelmat ja vastuut. Henkilökohtainen kanssakäyminen uusien naapurien kanssa ei aina ollut helppoa ja koti-ikävä vaivasi.
Mielessä pysyivät kotitanhuville jääneet koti, entiset työt, omat naapurit ja harrastukset. Niistä saatiin sitä voimaa, jota tarvittiin uusilla asuinsijoilla. Viestiyhteydet olivat vajavaiset. Moniin vuosiin ei ollut edes kunnollisia puhelinyhteyksiä, eikä sitä kautta saatu tyydytettyä halua kuulla kotipitäjän asioita ja kokea kotikylän elämää.
Näiden asioiden kannustamana eräät Helsingin seudulle muuttaneet, rantasalmelaista syntyperää olevat henkilöt ryhtyivät kerääntymään yhteen, usein seurustelun ja illanviettojen merkeissä, mutta myös tukeakseen pääkaupungin seudulle työn tai opiskelun takia saapuneita.
Muistot on koottu kirjaksi, joka julkistetaan Helsingin Rantasalmi-Seura ry:n 60-vuotisjuhlassa Helsingissä, Balderin salissa, Aleksanterinkatu 12, lauantaina 24.10.2009 kello 12:00.
Ennakkotietoja kirjasta: Google-haku / SAMASSA VENNEESSÄ.

Terveisin Oiva Bagge