PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Kolarin kirkonkirjat ja Kihlanki


palmroth
18.10.09, 21:51
Hei,

Olen uusi täällä, enkä tiedä sukututkimuksesta juuri mitään. Tietääkö kukaan, onko Kansallisarkistossa Kolarin kirkonkirjoja 1700-luvulta? Kuulin, että Kolari kuului Övertårneåån ja että Kansallisarkistossa on Ruotsista tuotuja Övertårneån mikrofilmejä. Otin valokopionkin yhdestä lupaavasta syntyneiden luettelosta, mutta siitä ei löytynyt mitään, ja paikatkin olivat outoja: paljon esim Pellossa syntyneitä, mutta Colare -paikka oli harvinainen. Luettelossa mainittuja paikkoja: Portimojärvi, Corpilombolo, Muonionniska. Otinkohan väärästä kirjasta?

Lisäksi kirjassa oli seuraava rakenne:
1. Syntyneen nimi (esim Margeta Anunds dr i Matarengi, nata r 17 dito tai episdem, tai dito dato)
2. Isän ja äidin nimi ja
3. Testes: iso joukko nimiä

Tietääkö joku, mitä tuo nata r 17 dito tai episdem tarkoittaa? Voisiko esim olla, että lapsi on syntynyt joskus aiemmin, ja sitten hänet lisätään kirkonkirjaan myöhemmin ja siihen lisätään syntymän hetkestä tietoja? Entäpä onko tuo Testes -litania kummilista?

Etsin n. 1740 ilmeisesti Kolarissa syntynyttä Anna Pekantytärtä, jonka isä on Pekka Ollinpoika Kihlanki; tai varsinaisesti oikeastaan etsin Annan äitiä.

Kiitos tiedoista,
t. Minna

kkylakos
02.11.09, 12:11
Hei,

Aloittelijan on aika haastavaa aloittaa suoraan 1700-luvulta, mutta ei tietenkään mahdotonta.

Testes-sana aloittaa kummilistan.
dito tarkoittaa sama kuin "edellinen"

Kolarin seurakunnasta perustiedot sivulla
http://hiski.genealogia.fi/seurakunnat/srk?CMD=SRK&ID=219&TYPE=HTML&LANG=FI . Rippikirjat alkavat tämän mukaan vasta 1800-luvulta ja koska Hiski kattaa ensisijassa Suomen tiedot, Pajalalle ei löydy vastaavaa sivua.

Kansallisarkiston henkilökunta varmasti kertoo mielellään sinulle siellä tarjolla olevasta materiaalista.

Tästä dokumentista voisi olla sinulle apua?
http://www.htgenealogia.org/documents/PDF/TorniolaaksonSeurakuntienSyntyJaJAOT.pdf Sivustolla http://www.htgenealogia.org/ näyttää myös olevan oma keskusteluforumi, jolta voisi löytää apua, jollei täällä ilmaannu asiantuntevaa apua.

Seppo Jaako
03.11.09, 00:46
Portimojärvi on Aavasaksan kupeessa. Korpilompolo noin 60 km Ruotsin puolella. Mikäli haet Kolarin tietoja Kannattaisi katsella Turtolan ja Enontekiön rippikirjoja. Ylitornio mm. kuului Turtolaan n.1860 asti.
Seppo

obarsk11
04.11.09, 13:36
Portimojärvi on Aavasaksan kupeessa. Korpilompolo noin 60 km Ruotsin puolella. Mikäli haet Kolarin tietoja Kannattaisi katsella Turtolan ja Enontekiön rippikirjoja. Ylitornio mm. kuului Turtolaan n.1860 asti.
Seppo

Kirkonkirjat ennen 1820 löytyy Ruotsin Genline Digiarkistosta.
http://www.genline.se/gff/

Pientä korvausta vastaan ja asentamalla Family Finderin, pääsee aika helposti selaamaan digitoituja henkikirjoja. Huomattavaa että Tonrniojokilaakson pitäjät Nedre Torneå, Overtorneå, Pello, Kolari olivat molemminpuolin jokea.

Seppo Jaako
05.11.09, 22:49
Kyllä ko. kirkonkirjat löytynevät Ruotsista mutta löytyvät myös mikrofilmit Oulun maakunta-arkistosta.
Härnösandin mikrofilmikopiot FR 1528 ja FR 1529. Sisältävät mm. syntyneet, vihityt, kuolleet ja rippikrjat 1700-luvun alkupuolelta kahtapuolen Tornionjokea. :D:

Syllinpoika
06.11.09, 01:17
[quote=palmroth;50059]

... Etsin n. 1740 ilmeisesti Kolarissa syntynyttä Anna Pekantytärtä, jonka isä on Pekka Ollinpoika Kihlanki; tai varsinaisesti oikeastaan etsin Annan äitiä.


Täältä löytyy jotain tietoa.
http://hiski.genealogia.fi/hiski/1z46bj
http://hem.passagen.se/kuoksu/hfl%20pajala%20c.htm