PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Sukuohjelmisto 11


kaila
13.10.09, 20:54
hei,

Taisin jo pari vuotta sitten mainita täällä forumissa, että mietin seuraavaa sukupolvea Sukuohjelmistolle. Aikaa ei aina ollut kovin paljon mutta nyt olen saanut asiaan taas hiukan liikettä näin tuoreena eläkeläisenä. Sukuohjelmisto 2000 kehittelin rinta-rinnan Kankarin Kailat nro 6 ja sukukirjan kanssa ja nyt 10 vuotta myöhemmin kun kantaisämme täyttää 200 vuotta olen ainakin ryhtynyt kokoamaan kirjasta Kankarin Kailat 200 rinta-rinnan Sukuohjelmisto 11:n kanssa.

Kuvittelisin, että ohjelman ja kirjan kehitämiseen menee yhtä paljon aikaa eli ovat toivottavasti valmiit vuoden 2010 lopussa tai 2011 alussa.

Jos nyt ihmettelet, saako Sukuohjelmisto 2004:n ostaja Sukuohjelmisto 11:n samaan hintaan niin voinen vastata että kyllä kai. Se on ainakin nyt OpenSource periaattella ja miksei jatkossakin. Ainakin tämän hetken suunnitelman mukaan. Jos asia kiinnostaa enemmän niin tutustu ajatuksiini osoitteessa http://www.sukuohjelmisto.fi/suku11/

Ihan lyhyesti niille jotka eivä jaksa lukea tuolla olevia sepustuksiani

Suku 11 on tehty java ohjelmointikielellä ja periaatteessa sen pitäisi toimia useimmissa tietokoneissa. Windows ja Linux on testattu. Mac ehkä jos siihen joku osaa asentaa java 1.6:n ja PostgreSQL tietokannan.

Suku 11 tulee olemaan käyttöliittymältään yksinkertaisempi kuin Sukuohjelmisto 2004. Käyttöliittymästä saanee kuvan kun katselee kirjoittamiani ohjeita. Ohjeet on kirjoitettu vasta (melkein) niin pitkälle kun itse ohjelma on edennyt.

PostgreSQL on monipuolisin Open Source tietokanta - siis myös ilmainen. Tuolla sivulla olen antanut ohjeita ohjelman asentamiseksi. Minulla on pieni testiryhmä joka testaa edistymistäni ehtiessään ja voinen todeta että ehkä ohjeitteni heikon tason takia ainakin PostgreSQL tuotti jonkin verran vaikeuksia. Näin IT-asiantuntijana sen asennusohjelma on tosi helppo mutta siinä taitaa olla jonkin verran asioita jotka eivät ainakaan jokaiselle sukututkijalle ole ihan selviä. Siksi noi kappaleet PostgreSQL asennuksesta.

Ohjelman menestyminen - sitten kun / jos se valmistuu - on siten kiinni ohjeista. Näin näkisin. Hinnasta se tuskin on kiinni.

Jos sinusta tuntuu, että haluaisin olla mukana ohjelman kehittämisessä niin ilmoittaudu minulle.
Ohjelman testaamista. Uusia versioita saattaa tulla jopa päivittäin
Ohjeiden tarkistamista ja miksei kirjoittamista valitsemallasi kielellä
Jos java ja / tai sql ovat sinulle tuttuja niin voit tutustua sen rakenteeseen ja jos sinusta tuntuu niin tekemistäkin löytyy
Ja vielä ei ole myöhäistä sanoa mitä siitä puuttuu ja mikä pitäisi olla toisin. En tosin lupaa mitään merkittäviä muutoksia enää mutta kaikkea siihen ei ole vielä keksitty.terveisin
Kaarle Kaila

Mika Halonen
17.10.09, 13:46
Terve!

Ihan mielenkiintoisen oloinen ratkaisu.
2004 version tiedot menivät aika kivuttomasti tuohon uuteen versioon.

Käytöliittymä on hiukan vanhahtavan näköinen.
Netistä löytyy aika halvalla ammattilaisten tekemää ikonigrafiikkaa.
Suosittelen myös käyttämään esim. FindBugs ohjelmistoa koodin analysointiin. Pikaisesti katsottuna näytti olevan muutama kiva bugi koodissa.

T: Mika

kaila
17.10.09, 15:32
Terve!

Ihan mielenkiintoisen oloinen ratkaisu.
2004 version tiedot menivät aika kivuttomasti tuohon uuteen versioon.

Käytöliittymä on hiukan vanhahtavan näköinen.
Netistä löytyy aika halvalla ammattilaisten tekemää ikonigrafiikkaa.
Suosittelen myös käyttämään esim. FindBugs ohjelmistoa koodin analysointiin. Pikaisesti katsottuna näytti olevan muutama kiva bugi koodissa.

T: Mika

Mukava kuulla että asennus meni kivuttomasti. Asennuksen kanssa on ollut ongelmia johtuen siitä, että käyttäjäkunnalta ei voi eikä pidä voida edellyttää kovin paljon IT-tuntemusta.

Tiedossani on joukko bugeja joita en vielä ole saaneet korjattua. Lisäksi tietysti koko joukko piirteitä joita en ole vielä saanut toteutettua.

Kiitos vinkistä. Tutustun FindBugs ohjelmistoon ja katson mitä se minulle kertoo. Käyttöliittymä epäilemättä voisi olla "kiiltävämpi" kuten tänä päivänä mm kaupallisilla ohjelmistoilla on tapana mutta siihen eivät minun taitoni ja aikanikaan taida riittää.

Jos haluat seurata tai osallistua tähän projektiin tarkemmin niin ilmoittaudu minulle. Toistaiseksi on iso joukko aloittamattomia osia kuten GEDCOM, grafiikka jne.

t Kaarle Kaila

Esko Lampinen
24.10.09, 15:01
Mukavaa tietysti, että kerrot sukuohjelmiston tulevaisuudesta. Kovasti olen kuitenkin jo kaipaillut tietoa tästä nykytilanteestakin. Windows 7:n myynti on täydessä käynnissä ja varmaan moni muukin haluaisi tietää, rohkeneeko sitä ruveta sukuohjelmiston kanssa käyttämään. Oli jo Vistankin kanssa aikamoisia sopeutumisongelmia. EL

kaila
24.10.09, 15:27
Mukavaa tietysti, että kerrot sukuohjelmiston tulevaisuudesta. Kovasti olen kuitenkin jo kaipaillut tietoa tästä nykytilanteestakin. Windows 7:n myynti on täydessä käynnissä ja varmaan moni muukin haluaisi tietää, rohkeneeko sitä ruveta sukuohjelmiston kanssa käyttämään. Oli jo Vistankin kanssa aikamoisia sopeutumisongelmia. EL

Nykytilanteeseen ei tämä uusi ohjelma vaikuta. Sukuohjelmisto 2004:ää ei ole tarkoitus lakkauttaa. En näe syytä siihen etteikö Sukuohjelmisto 2004 toimisi Windows 7:ssa. Se on kuulemani mukaan Vistan yhteensopiva ja jos siinä tulee ongelmia niin korjataan. Uskoisin, että nykyinen ohjelma on sopivampi aika monelle käyttäjälle. Ainakin asennuksen kanssa on Sukuohjelmisto 11:n kanssa ollut vaikeuksia joista luultavasti moni sukututkija ei omin neuvoin selviä. Sukuohjelmisto 2004:n asennushan käynee keneltä vain.

Jotain pientä muistaakseni tein jotta ohjelma toimi Vistassa mutta ei siinä mitään "aikamoisia sopeutumisongelmia" ollut vai puhutko nyt sopeutumisesta Vistaan?

Riittikö tämä tieto nykytilanteesta vai kaipaatko muutakin?

terveisin
Kaarle Kaila

Esko Lampinen
24.10.09, 16:42
Riitti, kiitos ! Tarkoitin todellakin Vistaa. Vaihdan sen mahdollisimman pian, jos kerran sukuohjelmiston puolesta ei esteitä ole. EL

kaila
21.12.09, 09:18
Gedcom tuonti Sukuohjelmisto 11 ohjelmaan on nyt toteutettuna. Pyrin saamaan tämän tiedon lähiaikoina myös ohjelman ohjeisiin. Tosin siinä ei ole sen kummempaa kun Tiedosto - Tuo - Gedcom tiedosto. Jos mukana on kuvia niin katso, että kuvat ovat gedcom tiedostosta katsottuna oikeassa hakemistossa.

Tämä siis tiedoksi lähinnä muille kun Sukuohjelmisto 2004:n käyttäjille. Nyt pääset siis kokeilemaan Sukuohjelmisto 11:tä myös lähtemällä liikkeelle gedcom tiedostosta. Raporteista valmiina on mm jälkipolviraportti. Toistaiseksi siihen on olemassa vain excel-pohjainen hakemisto.

Katso 13.10.2009 viestiäni Sukuohjelmisto 11:n pääpiirteistä. Näitähän olivat: ohjelma toimii windowsin lisäksi ainakin Linux-ympäristössä, mahdollisesti myös mac:ssa. En omista macia enkä itse pääse sitä toteamaan. Java 1.6 ja PostgreSQL tietokanta ovat edellytyksiä. Ohjelma on ns OpenSource ohjelma joka tarkoittaa ohjelmointitaitoisille, että sitä pääsee mukaan kehittämään jos haluaa ja muille se tarkoittaa, että se on ilmainen. Ohjelma on monikielinen. Toistaiseksi mukana on englannin-, suomen- ja ruotsinkieliset valikot, raportit ym.

http://www.sukuohjelmisto.fi/suku11
http://sourceforge.net/projects/finfamily/

Osoitteesta http://www.sukuohjelmisto.fi/bugzilla voit katsoa mm mitä on suunnitteilla, mikä on kesken ja mikä puuttuu.

kaila
02.05.10, 10:57
- Hiski-integraatio Sukuohjelmisto 11:een on toteutettu. Nyt voit suoraan kopioidan Hiskissä olevan tapauksen Sukuohjelmsitso 11:een.

- Esipolvitaulut (lokerikkomuotoinen tuloste) on nyt valmiina Excel-muotoisina sivuina.

- Gedcom sekä tuonti että vienti ovat vamiita. Nämä toimivat useamman merkistön kanssa (Ansi, Ansel, Utf-8, Utf-16) ja osaavat tallettaa ja palauttaa myös kuvatiedostot.

Tarkemmat tiedot löytyvät sivulta http://www.sukuohjelmisto.fi

Ongelmista, puutteista ja toiveista voit kirjoitella tänne SukuForumille tai lähettää minulle privaatisti.

t Kaarle Kaila

kaila
02.06.10, 12:21
Sukuohjelmisto 11 kehitys jatkuu. Pyrin pitämään ajan tasalla ohjelmiston versiotilannetta sivuillla http://www.sukuohjelmisto.fi

Uutta on nyt varmuuskopiointi ja palautus sekä Sukuohjelmisto 11:een että Sukuohjelmisto 2004:ään. Ihan kaikkia yksityiskohtia ei Sukuohjelmisto 2004 tunne mutta pääsääntöisesti tietojen pitäisi nyt mennä oikein. Aputietojen saaminen varmuuskopioon (näkymät, tauvutuksen ym) on vielä työn alla.

Mukana on nyt myös saksankielinen ohjelmaversio. Olen hieman aloitellut ranskankielisten tekstien osalta mutta siinä eivät omat taidot riitä joten se mikä ei ole ranskaksi valmiina näkyy englanniksi.

Mainittakoon, että ohjelmaa ladataan eniten Suomesta mutta muistakin maista sitä on ladattu. Eräs tilasto kertoo huhtikuun alusta alkaen ohjelmaa on noudettu yhteensä 624 kertaa. MM

Suomesta 217
USAsta 124
Saksasta 34
Romania 33
Kiina 23
Kanada 20
Ranska 16

jne

Alf Blomqvist
18.09.10, 09:21
Sukuohjelmisto 11 kehitys jatkuu. ohjelmaa on noudettu yhteensä 624 kertaa. MM

Suomesta 217
USAsta 124
Saksasta 34
Romania 33
Kiina 23
Kanada 20
Ranska 16

jne

Hur ser det ut i dag?

kaila
18.09.10, 10:12
Alf kyseli miten Sukuohjelmisto 11 ohjelmaa on haettu. Huomautettakoon, että ohjelma on kehitysvaiheessa ja versioita on välillä tullut aika usein. Ehkä sama hakija on hakenut useita versioita jos on pitänyt ohjelmasta.

Helmikuun 2010 alusta ohjelmaa on noudettu 3048 kertaa http://sourceforge.net/projects/finfamily sivulta

Tässä ne maakohtaiset haut hakukertoineen joissa sama maa esiintyy useammin kuin kerran:

1. Finland 972
2. United States 350
3. Brazil 188
4. Romania 143
5. Unknown 132
6. Germany 99
7. China 85
8. Russia 82
9. India 69
10. France 57
11. Spain 52
12. United Kingdom 51
13. Italy 46
14. Canada 44
15. Taiwan 35
16. Turkey 33
17. Viet Nam 30
18. Poland 29
19. Sweden 26
20. Ukraine 25
21. Netherlands 22
22. Argentina 20
23. Portugal 20
24. Australia 18
25. Saudi Arabia 17
26. Egypt 17
27. Indonesia 16
28. Sudan 16
29. Israel 16
30. Czech Republic 14
31. Serbia 14
32. Thailand 13
33. Colombia 13
34. Mexico 13
35. Japan 12
36. Korea 11
37. Iran 11
38. Pakistan 10
39. Peru 10
40. Belgium 10
41. Switzerland 10
42. Morocco 9
43. United Arab Emirates 8
44. Bulgaria 8
45. South Africa 8
46. Algeria 8
47. Lithuania 6
48. Satellite Provider 6
49. Nigeria 6
50. Philippines 6
51. Chile 5
52. Iraq 5
53. Denmark 5
54. Croatia 5
55. Syria 5
56. Greece 5
57. Slovenia 4
58. Austria 4
59. Ecuador 4
60. Tunisia 4
61. Malta 4
62. Guatemala 3
63. Slovakia 3
64. Norway 3
65. Angola 3
66. Bangladesh 3
67. Belarus 3
68. Hong Kong 3
69. Georgia 3
70. Uruguay 3
71. Venezuela 3
72. Ireland 3
73. Sri Lanka 3
74. Bolivia 2
75. Bosnia and Herzegovina 2
76. New Zealand 2
77. Kenya 2
78. Macao 2
79. Saint Lucia 2
80. French Polynesia 2
81. Malaysia 2
82. Kazakhstan 2
83. Latvia 2

Listan kaksi viimeistä maata olivat

106. Trinidad and Tobago 1
107. Myanmar 1

http://www.sukuohjelmisto.fi

Jarmo
19.04.13, 12:38
Laitan tämän kysymyksen tänne kun en tiedä mihin kuuluis.

ongelma Finfamily message connection in failed tulee kun yrittää

tiedosto -->tietokannan hallinta ja sitten salasana tämän jälkeen menee noin 3min. tulee tuoedellä mainittu virheilmoitus.

kysynkin mitä tein väärin tai mikä olisi vialla?

Käyttöjärjestelmä Win Vista 32bit basic sp 2 ja kaikki päivitykset net frame 4.5
java jre 7.21

Jarmo

Mika Halonen
19.04.13, 19:35
Oletko asentanut tietokannan?

Asennusohjeet löytyvät tuolta:
https://finfamily.svn.sourceforge.net/svnroot/finfamily/trunk/How_%20to_install_FinFamily.pdf

T. Mika

Jarmo
19.04.13, 19:35
Java jre 7 päivitty juuri ja tietokannan luominen ei onnistu vieläkään

attembt connection failed

Jos foorumilla olisi joku tietokone guru voisi neuvoa kuinka tehdä seuraavaksi.Tämä sama ongelma oli edelliselläkin kovalevyllä ja kun vaihdoin kovalevyn jouduin asentamaa kaikki uusiksi ja käsityönä

Jarmo
19.04.13, 19:38
Noiden ohjeiden mukaan asensin sql:n ja tuolta minkä Mika linkasit.

Ohjeet on mulla ladattuna koneelle myöhempiä ajankohtia varten

Mika Halonen
20.04.13, 10:28
Kerrotko hiukan tarkemmin mitä olet tekemässä?
Onko tämä uusasennus vai onko sinulla joku ongelmatilanne vanhan asennuksen kanssa?

Onko tietokannan palvelu päällä? Eli toimiiko tietokanta? Katso asennusohjeista miten tämä testataan (pgAdmin ohjelmalla).

Annoitko oikean salasanan?

T: Mika

Jarmo
23.04.13, 07:03
Kovalevy räjähti. Joten vanhaa ei ole enään.Uusi asennus ja tietokanta toimii ja on päällä.

Mika Halonen
23.04.13, 18:58
Sukuohjelmisto kirjoittaa lokia omaan kansioosi windowsissa. Lokin nimi on suku.log. Lokin tiedoista saattaisi näkyä paremmin vika tai ongelmakohta.

T. Mika

Jarmo
25.04.13, 06:59
Tuollaista lokia en löytänyt mistään kansiosta, joten vika on jossakin

Jarmo
26.04.13, 11:18
poistin ohjelman ja asensin uudestaan,yhteyttä tietokantaan ei voitu luoda vaikka tietokanta on päällä ja toimii

Mika Halonen
26.04.13, 15:28
Koeta käynnistää se Sukuohjelmisto suku.jar:sta. Silloin avautuu toinen ikkuna jossa mahdolliset virheilmoitukset näkyy tarkemmin. Asennusohjeista löytyy esimerkkiä miten se käynnistys tehdään. Periaatteessa pitäisi onnistua jopa pelkästään kaksoisklikkaamalla sitä suku.jar tiedostoa.

Yksi mahdollisuus on myös se että joku ohjelmisto estää liikenteen tuohon kannan porttiin johon Sukuohjelmisto liikennöi.

T. Mika

Jarmo
27.04.13, 08:10
Mika

Vika on javassa. java.lang NULL pointer exeption.

Tuollainen virhe ilmoitus tulee ja toinen attempt failed

Mika Halonen
27.04.13, 10:25
Se vika on hyvinkin luultavasti jossain määrityksessä. Liitätkö tähän sen koko virheilmoituksen. Oliko sinulla siinä edellisellä näytöllä palvelin määriteltynä?

T. Mika

Jarmo
27.04.13, 11:08
Tuossa on

db=:the connection attempt failed

Comodo internet security on laittanut ohjelman sandboxiin ei voida poistaa hiekkalaatikosta ohjelman luotettavuutta ei ole voitu tarkistaa.Oli Comodon viesti aikasemmin,, vanhalla kovalevyllä olin viestin tallentanut levylle.

Oli local host port 5432 mikä siinä olikin valmiina

Mika Halonen
27.04.13, 13:26
Eli tuo sinun koneella oleva Comodo palomuuri ja/tai virustorjuntaohjelmisto estää tuon yhteydenoton. Konfiguroi sitä siten, että se ei estä finfamilyn yhteyksiä postgresql:ään.

T. Mika

Jarmo
27.04.13, 19:30
Vika ei ollutkaan finfamily vaan Postgres joka on lähetetty comodolle tutkittavaksi ja se on blokattu ohjelma jonka yhteydet on katkaistu ja siihen ei voi ottaa yhteyttä ennenkuin Comodo saa tutkittua ohjelman luotettavuuden sekä viruksien vedon puoleensa, on ollut joissakin SQL ohjelmissa viruksia ja sen tähden tämäkin on blokattu

Mika Halonen
27.04.13, 19:55
Se comodo varmaankin blokkaa postgresql:n tämän vuoksi https://www.cert.fi/haavoittuvuudet/2013/haavoittuvuus-2013-055.html

Eli päivitä postgresql ja sitten pitäisi toimia.

T. Mika

Jarmo
27.04.13, 20:19
Käytössä uusin versio 9.2.4

Mika Halonen
28.04.13, 14:02
Eli jos sinulla on käytössä uusin postgresql ja olet konfiguroinut comodon siten että se ei blokkaa postgretä niin kaikenhan pitäisi taas toimia hienosti.

T. Mika

Jarmo
29.04.13, 11:18
Mutta kun ei toimi yhteyden muodostaminen ei onnistu millään.

Mika Halonen
29.04.13, 16:44
Valitettavasti minä en tunne tuota Comodoa, joten en osaa sanoa miten se konffataan sallimaan finfamilyn yhteydet postgresql:ään.

Suosittelen hankkimaan ihan maksullisen palomuuri/virustorjuntaohjelmiston jonka kanssa ei tarvitse ihmetellä että mitä tämä nyt tekee.

T. Mika

Mika Halonen
29.04.13, 17:02
Comodoa käyttöohjeet löytyy tuolta
http://help.comodo.com/topic-72-1-451-4846-Unknown-Files---The-Auto---Sandboxing-and-Scanning-Processes.html

Yritin valita sellaisen sivun jossa kerrotaan mitä pitäisi tehdä eli sano ohjelmalle "Don't isolate again" tai "Allow" jos se kyselee jotain kun finfamilya ajellaan.

Samaten ohjeissa kerrotaan miten eristetyn ohjelman saa pois sandboxista.

T. Mika

Jarmo
06.05.13, 12:36
En tarvitse enään nyt meni emolevy paloi joten jatkan kuten tähänkin asti eli käsin, lyijykynä ei mene ikinä epäkuntoon. Sama vika oli vanhalla kovelyvyllä Nortonin kanssa ja Kaarlen kanssa yhdessä saatiin homma toimiin.

jhaapasalo
15.11.13, 12:02
Hei!
Minulla on Ububtu 13.10 ja siihen asennettu FinFamily. Hyvin toimii.

Mutta jos annan terminaalissa komennon: "postgres", niin kone sanoo, ettei löydy ja kehoittaa asentamaan postgresql-ohjelman. Sisältyykö postgresql tuohon FinFamily-pakettiin? Käyttääkö se sitä jotenkin koneelta salaa, esim. virtuaalikoneessa?

Mitä jos asennan koneeseen postgresql:n, esim. "apt-get install postgresql-9.3", niin vaikuttaako se FinFamilyn toimintaan? Mikä versio postgresql:stä kannattaa asentaa?

tkukkonen
15.11.13, 15:22
Luulen, että sinulla on jo PostgreSQL! Sen ja Javan varaan tämä ohjelmisto on tehty. En osaa opastaa SQL:n käytössä.

PekkaV
16.11.13, 00:37
Jos Sukuohjelmisto 11 toimii, niin PostgeSQL ohjelmisto on asennettu koneeseesi. Ehket itse muista asennusta?

Minulla on Windows7 -kone. Siitä löytyy /Program Files/PostgreSQL/9.1/bin-hakemisto, jossa tietokantaromppeet sijaitsevat. Löydät varmaan saman hakemiston omalta Ubunto-koneeltasi esim. hakemalla "PgAdmin3" tiedostoa. Ko. ohjelma näyttää mm. PostgreSQL-ohjelmasi version ja on muutenkin hyvä hallinnointityökalu tietokantaan.

Edellä olevasta näet, että oma versioni n 9.1. Hyvä kuulla, että uudempi 9.3 toimii myös.

t.
Pekka

jhaapasalo
17.11.13, 19:50
Hei!
Kyllähän se postgreSQL sieltä löytyi, kun hetken etsi
(komento: find -name postgres > tulos.txt).
Se on Ubuntussa hakemistossa:

/usr/lib/postgresql/9.1/bin/postgres

Sen sijaan pgAdmin-ohjelmaa en löytänyt. No niin, nyt pääsen katselemaan finfamilyn tauluja SQL-lasit päässä.