PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Hämeenlinnan ohjelma syksyllä 2009


Teerijoki
12.10.09, 13:03
Tiistaina 20.10.Sukututkijan henkilötieto-ilta. Tiedätkö, mitkä ovat henkilötietolain mukaiset velvollisuutesi ja oikeutesi sukututkijana? Miten turvaat tutkimiesi henkilöiden perusoikeudet ja vältyt mahdollisilta ongelmatilanteilta? Vastauksen tarjoaa viime vuonna ilmestyneet sukututkimustoimialan käytännesäännöt. Kouluttajina toimivat Suomen Sukututkimusseuran henkilötietoneuvojakoulutuksen saaneet seuran hallituksen jäsenet Paula Turkki ja Mervi Lampi.
Maanantaina 2.11.toinen tutustumiskäynti uuteen maakunta-arkistoon klo 13–15. Arkistolaitoksen toiminnasta ja maakunta-arkistosta kertoo ylitarkastaja Mervi Lampi. Ilmoittautumiset lokakuun kokousillassa tai sen jälkeen 28.10. mennessä puhelimitse numeroon 050 338 3132.
Tiistaina 17.11.esitelmätilaisuus.Helsingin yliopiston Suomen ja Skandinavian historian dosentti Ilkka Teerijoki: ”Miten suomalaisten asema muuttui vuoden 1809 tapahtumien seurauksena?” Yleensä korostetaan vuoden 1809 merkitystä valtiolliselta kannalta, kuten Suomen autonomian syntyä omine hallintokoneistoineen, Suomen uutta suur­valta­poliittista asemaa tai jopa itsenäistymisen alkujuuria. Vähintään yhtä tärkeää on pohtia, miten siirtyminen Ruotsin vallasta Venäjän valtaan merkitsi tavallisen ihmisen kannalta. Esitelmässä kerrotaan, miten vuotta 1809 seurannut poliittinen ja taloudellinen kehitys muutti Suomessa asuneiden ihmisten elinoloja, ja tapahtuiko muutos hyvään vai huonoon suuntaan.
Kokous- ja esitelmätilaisuudet pidetään Hämeenlinnan maakunta-arkiston luen­to­salissa, os. Aittatie 2, 13200 Hämeenlinna alkaen klo 18 ja päättyen viimeistään klo 20. Seuran kokous- ja esitelmätilaisuudet ovat kai­kille avoimia ja maksuttomia tilaisuuksia. Osa tilaisuuksista voidaan järjestää yhteis­työssä Hämeenlinnan maakunta-arkiston kanssa.

Seuran hallituksen jäsenet antavat ilmaista sukututkimusneuvontaa kaikkina esi­tel­mä­iltoina klo 17–18 maakunta-arkiston mikrofilmisalissa.Seuralla on lisäksi kaksi Suomen Sukututkimusseuran koulutuksen saamaa henkilötietoneuvojaa, joille voi lähettää sukututkimukseen ja henkilötietolain soveltamiseen liittyviä kysymyksiä sähköpostitse (paula.turkki*pp.armas.fi tai mervi.lampi*aina.net).