PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Aina sattuu ... Suvun tutkiminen on kivaa


_eOw_
30.09.09, 14:38
Viimeksi manasin kirjoitusvihrettä. Riikin Heikin isän yhdistäminen "sukuuni" näytti mahdottomalta. No ei se vieläkään ihan selvinnyt, mutta jäljillä ollaan. Ylikankaan Nurmijärven rosvoissa (s 74) kerrotaan Heikin hämäläisistä juurista. Hieman ihmetytti tuo hämäläisyys - tai onhan se Nurmijärvikin eteläistä Hämettä :)
Joukkio tuntui pitävän Lepsämän kylää (se sama, jossa on joku myymätön "tuppisahatusta" laudasta rakennettu mökki) kotipaikkanaan. Epäilylle on selvästikin aihetta..
Pohjois-Espoon puolelta, siis oikeastaan samasta elinpiiristä, rippikirjoista Rödskog, Nyby, 1786-90 voi Erikin löytää ja aikaisemmistakin arvailla. Samalla löytyy yksi Ylikankaalle tuntematon vaimokin lisää. Rippikirjasta rakuuna Erik tosiaan häviää (tai merkinnät puuttuvat) 1791, joten Tasalassahan se Erkki tuolloin oli uuden nuoren vaimon kanssa. Lapsetkin muuttivat mukana ja uusiakin tehtiin.
Siis sama Erkkihän se! Tai toinen samanniminen rakuuna, jolla lapset olivat samoin nimetyt jne. Ei tunnu loogiselta - tosin onhan aikaakin jo kulunut melkein neljännes vuosituhatta :D:
Tuolloinen rekisterinpitäjä tosin on ollut epävarma ajankulusta ja niinpä syntymävuosi on lukukelvoton... siitäköhän koko sekaannus Kun lähteitä on vähän kertautuu sama tieto vihreellisenäkin. Ties vaikka asiakirjojen sisältöön on tahallaankin "vaikutettu"
Se mistä Erkki oikein on tullut on vielä hämärän peitossa, mutta samalla rippikirjan sivulla on Hiortin (Hjortin) Mikko perheineen ja melkein kait samassa taloudessakin.Tarvittavia todisteita lienee arkistoissa :p:

Mikko on miesketjussa esi-isäni.

Edelleen kaikki havainnot 1750-1850-välille ajoittuvat Nurmijärven Lepsämäläisten ja Espoon Rödskogin Nybyn asukkaiden kanssakäymisistä kiinnostavat