PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Komsi | Antti Antinpoika Komsi (Gomsi)


Jorma I K
06.09.07, 18:07
Tutkin isäni sukua. Toistaiseksi vanhin löytämäni esi-isä on Antti Antinpoika Komsi (esiintyy myös muodoissa Komsila ja Gomsi). Hän on syntynyt noin v. 1651. Hänet mainitaan Jalasjärven Hirvijärven Komsin uudistalon isäntänä v. 1686. Antti oli lautamies Matti Eskonpoika Lammin vävy. V. 1709 Komsin isännäksi on merkitty Antin vävy Jaakko Simonpoika. Tietoni Komsin väestä ja heidän kohtaloistaan katkeavat tässä vaiheessa, Ison vihan aika oli alkamassa. Etelä-Pohjanmaan historian mukaan Komsin rakennukset poltettiin Ison vihan aikana. Rauhan tultua Komsin isäntänä on ollut Antin toinen vävy, Erkki Juhonpoika (s. 1680) ja emäntänä Antin tytär Valpuri. Antin vaimo, Anna Matintytär on elänyt Komsissa kuolemaansa asti v. 1742.

Olisin kiitollinen kaikista tiedoista, jotka liittyvät Antti Antinpoikaan ja Komsin talon alkuvaiheisiin sekä Antin perheen kohtaloihin.