PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Tolonen, Swahn, Tammelin


olanyk
21.09.09, 13:00
Kun Kainuun vanhat 1600 luvun suvut ja asiakirjat on esillä, kysyn onko joku tutkinut tai pystynyt jäljittämään Koutaniemessä asunee Olof Tolosen jälkeläisiä? Hänen leski avioitui Hannu Erikinpojan kanssa. Heidän jälkeläisistä kerrotaan että Elin Hansdr:n ja veljen Hemming Olofsson Tolosen perinnönjako suoritettiin 1644.

Johan Henriksson asui Sotkamon Vieksissä ja käräjöi 1649 Hans Erikssonia (Swahn) vastaan isänsä perinnöstä. eli oletan että Hansilla oli Henrik niminen veli. Mitä taloa (sukua) Johan olisi asunut Vieksissä?

Näiden veljesten (isä?) isäpuoli oli Linnan saarnaaja, Paltamon kappalainen Matts. Matts mainitaan (Koutaniemi?) kylässä vuodesta 1622 ja osti sieltä lisää maata 1624. Hän on luuntavasti se Matts Johanis joka mainitaan kappalaisena v 1629. Häntä sanotaan Kajaanin linnan saarnaajaksi 1613 mutta Paltamon kappalainen olis Mathias Georgi. Henkilöllisyys ei siis ole täysin selvä. Tammelin nimi on myös ollut esillä kappalaisen yhteydessä.

Hans Eriksson (Swahn) tuli Koutaniemen isännäksi 1633 tai 1634 isäpuolensa jälkeen.

Olavi