PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Mielenkiintoinen gradu Suomen linnoista ja voutikunnista


Sami Lehtonen
14.09.09, 21:06
Törmäsin verkossa mielenkiintoiseen graduun koskien Suomen linnojen ja voutikuntien hallintoa vanhemmalla unioniajalla osoitteessa:
http://tutkielmat.uta.fi/pdf/gradu02053.pdf

Kyse on Tampereen Yliopistolle tehdystä Tapio Salmisen gradusta, jossa tekijä mm. seuraa useiden 1400-luvun merkkihenkilöiden liikkeitä Suomessa asiakirjalähteiden perusteella. Genealogista merkitystä en äkkiseltään osaa arvioida, mutta ainakin työ luetteloi melkoisen määrän aikalaisasiakirjoja, joissa tietyt henkilöt esiintyvät.

kkylakos
15.09.09, 06:22
Salmisen graduun on viitattu tiedostossa http://www.ekohist.su.se/dokument/pdf/daglicemp.pdf , jonka epäilen olevan osa Dag Retsön väitöskirjaa Länsförvaltningen i Sverige 1434-1520 (http://www.svenskhistoria.se/forskning.aspx?newsid=2024). Tässä on Suomen alue mukana, mikä ei ole ruotsalaisissa tutkimuksissa/kirjoissa itsestäänselvyys vaikka otsikosta ja ajanjaksosta voisi toisin luulla.