PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Vivika Paulona Wigren o.s. Spoof


pirkko hagman
11.09.09, 16:11
Vastikää luettavana on ollut viestiketju, jossa esiin tulee erikoisia etunimiä.
Tuostapa mieleeni palasi aikoinaan jo pohdiskelemani ja sittemmin löytämäni nimiasia, josta yritän jutusteluani tiivistää.

Isoäitini oli nimeltään Viviikka Pauliina( kutsuttiin Viikaksi) ja aina hämmästelin, suku kuulemma aikoinaan myöskin, melko poikkeuksellista, kauniilta kalskahtavaa nimeä, joka poikkesi selvästikin muiden saman lapsikatraan, 9 lasta, nimistä.
Jäljittäessäni V.P:n taustaa totesin hänen isänsä, vesilahtelaisen renkipojan saaneen 21.12.1868 muuttokirjan nro 64 Vesilahdelta ja muuttaneen Pirkkalan Sapalaan.
Ällistyksekseni huomasin seuraavan tai edellisen muuttokirjan ottajaksi Hofrätts ex. not. lesken Vivika Paulina Wigrenin, joka muutti kahden poikansa kanssa tuolloinTampereelle.
No- Bingo-! Oitis siirryin ajatuksissani Vesilahden khrn:n kansliaan ja "näin" isoäitini isän, Herman Ferdinandin samanaikaisesti muuttokirjan hankinnassa edellä mainitun henkilön kanssa.
Mahtoi H.F.painaa tilaisuudessa mieleensä tuon suloisen naisnimen, koskapa antoi sen 5 vuotta myöhemmin syntyneelle esikoiselleen, isoäidilleni.
Tietysti Hofrätts ex. not. vaimoineen oli pitäjässä muutenkin tunnettu joten nimeen ihastumisen ei välttämättä tarvinnut tapahtua juuri kansliaolosuhteissa.

Vivika Paulina Wigren valloitti ajatusmaailmani ja jäljittäessäni häntä totesin hänen avioituneen 1860 Vesilahdella mainitun virkamiehen kanssa ja saaneen Tampereella pojat Fredrik Wilhelmin 1861 ja Hjalmar Samuelin 1862 ja sitten leskeytyneen ennen vuotta 1868.
Oli kuitenkin muuttanut Tampereelta Vesilahteen tai vain käynyt synnyttämässä pojat T:reella.

Pidän mainittua Vivika Paulina Wigreniä siis oman isoäitini nimen "antajana".
Oma tyttäreni kantaa yhtenä nimenään Viviikkaa ja seuraavassa polvessa, siis lasteni lapsilla on niminä sekä Viviikka että Pauliina.

Mitä mahtoi tapahtua vuoden 1868 Tampereelle muuton jälkeen tälle nimiemollemme Vivika Paulina Wigrenille?
kyselee Pirkko H:gistä

Vivika
15.08.11, 18:18
Hei Pirkko!

Kerrankin asia,josta minäkin tiedän jotain.Mikäli olet kiinnostunut vielä niin laitatko minulle sähköpostia,niin vastailen sen kautta.Aika kiinnostava kokonaisuus.
Terveisin annekristiina.pentikainen*pp.inet.fi:rolleyes:

pirkko hagman
15.08.11, 21:07
Totta ihmeessä vastaan sähköpostiosoitteeseesi.

Nyt ovat "kohtalon sormet pelissä"!!! ;)-- en ole nimitäin viikkokausiin lueskellut SukuForumin posteja mökkeilystä johtuen ja nyt avatessani luukun iski parin vuoden takaiselle vuodatukselleni palautetta-- kiitos siitä.
t. Pirkko , Viviikka Pauliinan tyttären tytär.