PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Valmiin HisKi-aineiston tilanne


P. T. Kuusiluoma
04.09.07, 19:26
Suomen Sukututkimusseuran HisKi-koordinaattorin hallussa on seuraavanlaista HisKi-materiaalia:

1. Vapaaehtoistallentajien tuottamaa aineistoa 106 tiedostoa, josta 64 tiedostoa on valmiina lähetettäväksi tietokannan ylläpitäjälle ja 42 odottaa standardoimista. Epästandardeja tallenteita ei tietokantaan voida liittää.

2. Työllistettyjen tuottamaa aineistoa 298 tiedostoa, joka on valtaosin valmista lähetettäväksi tietokantaan.

3. Jo muutamia vuosia käsittelyä odottanutta ongelma-aineistoa 1.036 tiedostoa. Tälle aineistolle on suoritettava seuraavat toimenpiteet:a) tiedostot on nimettävä uudellen, koska eri kansioissa on samannimisiä tiedostoja, joilla on joko sama tai eri sisältö, mitä ei voi selvittää muuten kuin katsomalla tiedoston sisältöä;
b) tiedostojen tallennustyön laatu on selvitettävä, ts. määriteltävä onko aineisto hyväksyttävää, korjausta vaativaa tai uudelleen tallennettavaksi laitettavaa;
c) tiedostot on käsiteltävä standardiin muotoon, jotta ne voidaan siirtää tietokantaan.
Em. aineisto koostuu valtaosin varsinaissuomalaisten seurakuntien kirkonkirjoista, mutta joukossa on myös mm. Ruoveden, Kokemäen, Karvian, Messukykän, Raippaluodon, Vanajan ja Ylöjärven historiakirjoja.

Kohdissa 1 ja 2 mainitut valmiit tiedostot päätyvät tietokannan ylläpitäjälle syyskuun aikana ja käsittelyä odottavat tiedostot koordinaattori saanee hoidettua loppuun ensi vuoden alkupuolella. Kohdan 3 aineiston käsittelyaikataulusta ei ole esitettävänä minkäänlaisia arvioita.

Mainittakoon vielä, että Hiski-tallennusaineiston digitointi Mikkelin maakunta-arkistossa etenee seurakuntien mukaisessa aakkosjärjestyksessä ja että Mustien kirjojen aineistoa annetaan enää tallennettavaksi ainoastaan työllistetyille.

Kaikki valmiit tallenteet lähetetään osoitteella historia(at)genealogia.fi, jonne voi tiedottaa myös tietokannassa havaituista virheistä sekä lähettää HisKiä koskevia tiedusteluja.

Penu
04.09.07, 19:40
Hei P.T. Kuusiluoma,

Kiitokset Hiski-tilanteen selvityksestä, tämä taisi olla ensimmäinen kerta kun asiaa valotetaan tässä vaiheessa.

sallyansa
21.06.08, 11:57
;)
Porissa on digitointi käynissä Satakunnan Maakuntakirjaston mikrofilmihuoneessa, opastusta antaa Asko Palin puh. 040 - 5177 491, soita ja sovi aika itsellesi.
Tarkoituksena olisi järjestää uusi kurssi kaikille sitä haluaville.
Olisi hienoa jos saisimme mahdollisimman monta henkilöä digitointia tekemään kun olemme kameran saaneet käyttöömme.
Terveisin Satakunnan Sukututkimusseura ry:n puolesta sihteeri Ansa Huhtala