PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Word-2007


Sinikka Sipola
04.09.07, 17:03
Onko tietoa tai kokemuksia Word-raportin onnistumisesta MS Officen Word-2007:ssä?
tiedustelee Sinikka

kaila
04.09.07, 21:36
Onko tietoa tai kokemuksia Word-raportin onnistumisesta MS Officen Word-2007:ssä?
tiedustelee Sinikka

Olen saanut vahvistuksen käyttäjiltä, että word 2007 toimii Sukuohjelmiston kanssa. Itselleni en ole tätä vielä hankkinut.

ilkant
11.01.08, 13:58
Onko kukaan kokeillut Open officen (http://www.openoffice.org/) tekstinkäsittelyä Wordin sijaan Sukuohjelmiston kanssa? (Suomenkielinenkin (http://fi.openoffice.org/) löytyy). Open office on ilmainen avoimen lähdekoodin (http://fi.wikipedia.org/wiki/Avoin_lähdekoodi) ohjelma.

kaila
11.01.08, 14:30
Onko kukaan kokeillut Open officen (http://www.openoffice.org/) tekstinkäsittelyä Wordin sijaan Sukuohjelmiston kanssa? (Suomenkielinenkin (http://fi.openoffice.org/) löytyy). Open office on ilmainen avoimen lähdekoodin (http://fi.wikipedia.org/wiki/Avoin_lähdekoodi) ohjelma.

Sukuohjelmiston word-raportit tehdään wordin VBA makroilla. Niitä ei taida Open Office hallita.

Sukuohjelmisto 2004:n HTML raportit ovat avattavissa OpenOfficella jatkokäsittelyä varten. Voit myös tehdä Word-XML raportteja Sukuohjelmistolla jotka OpenOffice saattaa osata käsitellä. Kovin suuret raportit Word-XML muotoon eivät välttämättä onnistu (yli 500 taulua).

Kaarle Kaila

Eppu K
11.01.08, 21:05
Minulla on jonkin verran kokemusta OpenOffice.org -toimistopaketin käytöstä (sekä engl. että suomenkielisestä, versioista 1.1.0 ... 2.3.1 - tässä käytän niistä lyhennyksiä OOo1 ja OOo2). OOo1:n voi ohittaa (se on 2-3 vuotta liian vanha, eikä sovella ISO:n ODF-standardia (Open Document Format) ). OOo2 puolestaan on täysin ODF-yhteensopiva. ODF ja OOo2:n käyttävät ns. XML-kieltä. Myös Microsoft Office 2007 soveltaa XML:ää, mutta kuten arvata saattaa, ei ODF:n säännöillä, vaan MSOffice käyttää omaa OOXML-formaattiansa, joka ei ole yhteensopiva ODF:n kanssa. Positiivista näissä toimistopakettien viimeisissä tempuissa on se, että on olemassa toivoa siitä, että noiden "saman XML-kielen eri murteita" käyttävien toimistopakettien yhteensopivuus koko ajan paranee. Nykyisin OOo2:lla pystyy avaamaan MSOfficen .doc, .xls, .ppt-tiedostot ja vastaavasti tallettamaan noihin Microsoftin formaatteihin ilman suurempia ongelmia (aivan täydellinen niiden yhteensopivuus ei ole; joitakin eroja mm. asemoinnissa esiintyy). Erityisesti makrot ovat huonosti toisiinsa yhteensopivia (ainakin toistaiseksi).
... wordin VBA makroilla. Niitä ei taida Open Office hallita. ... Voit myös tehdä Word-XML raportteja Sukuohjelmistolla jotka OpenOffice saattaa osata käsitellä. ...
Tietääkseni OOo2 ei toimi MSWordille tehdyillä makroilla. Siten esim. Sukuohjelmiston käyttämät MSWordin makrot eivät toimi vastaavassa OOo2:n tekstinkäsittelyohjelmassa, nimeltänsä "OpenOffice.org Writer".

Jos Sukuohjelmisto 2004:n tuottamat Word-XML-raportit ovat MSWordin OOXML-formaatissa (joiden tiedostonimitarkennin on .docx), ei niitä voi avata OOo2:lla (ainakaan osoitteen http://download.openoffice.org/2.3.1/index.html kautta imuroitavissa olevalla kokoonpanolla - joitakin "filttereitä" on kehitelty, mutta niiden toiminta on vähän niin ja näin - itse jäisin odottamaan "pölyn laskeutumista", joka tarkoittanee ehkä tänä vuonna jakeluun tulevaa OOo:n versiota 3, OOo3). OOo3:n huhutaan pystyvän lukemaan Word 2007:n .docx-tiedostoja, ja OOo3:n muut sovellukset MSOffice 2007:n .xlsx, .pptx ym. uusia OOXML-tiedostoja. HTML-kielisiä tiedostoja OOo2 puolestaan avaa ongelmitta, voipa OOoWriteria käyttää myös HTML-editorina. MSOffice:sta saa myös .xml-tarkenninta käyttäviä tiedostoja, mutta niistä en tiedä muuta kuin että esim. MSWord 2007:stä ulos revityt .xml-tiedostot ovat samantapaisia kuin vastaavat .docx-tiedostot. Arvaan, että kysymys on lähes identtisistä dokumenteista, joille siis voi käyttää kahdenlaisia tiedostonimitarkenninta. Mutta jostain muualta tuodut .xml-tiedostot voivat olla jotain aivan muuta. Makrokielien yhteensopivuutta täytynee odottaa pitempään - makrojen täydellistä yhteensopivuutta lienee turha odottaa.

Vaikka OOoWriter ei toimi SO-2004:n kanssa, löytyy sille paljon muuta käyttöä. Suosittelen OOo2-toimistopakettia kaikille (ainakin hyödylliseksi lisäohjelmaksi). Varsinkin hintaansa ( 0 €) ja monipuolisuuteensa nähden se on lyömätön: Writer-dokumentin voi tallettaa mm. .pdf, .doc, html-formaateissa, ja OOo on saatavana myös Linux-tietokoneisiin). Viimeisin versio on 2.3.1. Myös nettisivujen editoinnissa se on näppärä (laadukkaat HTML-tiedostot, yms). Siihen on saatavana mm. suomenkielen tavutus. Joitakin heikkouksia on myös (mm. kursorin liikuttaminen ja tekstikappaleiden välillä vaatii kärsivällisyyttä), mutta kaikkeen tottuu.