PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Torppari Abraham Mikonpoika, Vähä-Sattiala


Mika E Laine
18.08.09, 08:15
Lukiessani Sallilan teosta "Kärkölän torpat ja torpparit" on siellä sivulla 1 (karttasivujen jälkeen) minulle mielenkiintoinen kohta "... kuolleiden kirjassa ensimmäiset aikuiset torppareihin kuuluvat ovat Vähä-Sattialan torpassa 8.8.1742 34-vuotiaana kuollut Abraham Mikonpoika..." Nyt olen miettinyt onko mahdollista, että kyseinen 34-vuotiaana kuollut Abraham Mikonpoika voinut ollut esi-isäni Henrik Abrahaminpojan isä (torppari Vähä-Sattialan Tuiskulan torpassa synt. 9.1.1732)? ja onko tämä Abraham Mikonpoika sama henkilö, joka on M.Virtasen teoksessa "Talojen isäntäluettelot Kärkölän kunnasta vuodet 1539-1900" sivulla 124 mainittu Ojalan talon isäntä (vuosina 1732-1743) Aabraham Mikonpoika?
Mistä voisin löytää lisätietoja? Hiskistä ei ole löytynyt vastauksia.

Mika

Marjatta Tuomisto
18.08.09, 16:01
Enpä tiedä onko tästä mitään apua, mutta kirjahyllyssäni on kirja/kylätutkimus,Pällinkäisten- Joentataustan kylän taloja ja asukkaita osa I.
Tekijänä Riitta Kokko,231 s. ilmeisesti kirjanen on omakustannus . Teoksen ilmestymispäivä on tammikuu 1998.
Lukijalle osuudessa on mm seuraavanlainen teksti."
Tämä kirja ja myöh valmistuva toinen osa käsittelevät tietoja Kärkölän kunnan Joentaustan kulmakunnan taloista ja asukkaista aina kirkonkirjoissa tunnetuissa ensimmäisistä asukkaista nykypäivään. Joentausta on epävirallinen paikkakuntalaisten keskuudessa käyttämä kylän nimi joka käsittää hevonojan.Kärkölän,ja Iso-Sattilaan kylien entisiä takamaita....

Eräs torppari on kirjan mukaan Juho Heikinpoika s. Kärkölässä 26.2.1802 k 23.12.1871 vanhemmat: Myllykylän suutari ja sotilas , sittemmin iso-Saittilan Tuittulan Syrjälän torppari Henrik Mikonpoika Helenius ja Eva Paulintytär....jne. torppia,puolisoita, lapsia ja vaimoja riittää parin sivun verran mutta ei niistä sen enempää..
Onnea etsintöihin :rolleyes: t: marjatta