PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Uusi kone


Raija Koski
27.07.09, 05:10
Minulla on ollut käytössäni vanha kone, jossa on ollut Windows 98- järjestelmä. Vaihdoin sen uuteen kannettavaan, jonka käyttöjärjestelmä on Vista. Kertokaahan "eitekniikanihmelapselle", miten saan Sukujutut ohjelmani tiedot kätevimmin siirrettyä uudelle koneelleni.????????????
Raija Koski:confused:

hirvela
27.07.09, 12:11
Hei.

Jatkat siis Sukujuttujen käyttöä uudessa koneessa Vistalla? En tiedä miten hyvin Sukujutut toimii Vistassa, mutta oletetaan että toimii normaalisti, niin kopioit vanhalta kovalevyltä tikulle sukujuttutiedostosi (*.idx) ja tikulta uuteen koneeseen. Kannattaa luoda esim. "Omat tiedostot\Sukututkimusdata" -kansio tällaisia varten. Sukujutut pitää tietty asentaa uuteen koneeseen.

Muuten, kannattaisi harkita uuden Windows 7:n hankkimista nyt kun sen saa vielä ilmaiseksi. Vista jää aika nopeasti pois käytöstä syksyllä Windows 7:n tullessa.

Samoin, kokeile suomenkielistä Legacy -sukututkimusohjelmaa. Siihen voit tiedot siirtää Sukujuttujen GEDCOM-toiminnolla.

Raija Koski
27.07.09, 14:00
Heips vielä...
Kiitos vasauksistanne!!
Olen tosiaan aika toivoton näissä tekniikan asioissa, joten kysyisin vielä mistä tämän Windows 7:n voi hankkia ilmaiseksi??:confused:
Raija Koski

heikki.kai
27.07.09, 14:39
Minulla on kannettavassani Vista. Viimeisen päivityksen jälkeen siinä ilmeni joitakin pulmia Sukujutut-ohjelman kanssa. Se ei suostunut tulostamaan oikein kaikkea; taulukoitten teko ("Kirjatulostus") nikottaa jättäen joitain henkilöitä pois (tosin sukuni on niin sekava, että en ihmettele lainkaan; kaikki sukuhaarat keskenään naimisissa, isäni ja äitini sisarusparvet kolmella avioliitolla yhdessä jne), juurien tulostuksen kohdalla tulee muistaakseni Wordiin pelkkä ilmoitus listasta.
Mielestäni Vistan nimi voisi muutenkin olla visto (täkäläisessä murteessa = inhotus, etova, vastenmielinen).;)

-Heikki-

hirvela
27.07.09, 16:05
kysyisin vielä mistä tämän Windows 7:n voi hankkia ilmaiseksi??:confused:
Raija Koski
Alla olevan linkin kautta voit ladata Windows 7 RC:n

Tietotekniikkaa tuntemattoman on parasta ottaa viereensä joku tuttava joka on tällaisten kanssa sinut.

http://www.microsoft.com/windows/windows-7/download.aspx

Mikäli asennuksen jälkeen tulee kysyttävää (täältä ei kannata kysellä apuja asennukseen):
Microsoft Oy/Asiakaspalvelu
09- 817 103 40 (ma-pe klo 8.30-17.00)

Erkki A Tikkanen
04.08.09, 09:13
Pieni varoituksen sana tähän ilmaisversioon. Se toimii vain määrätyn ajan, maaliskuun alun jälkeen ensi vuonna se sammuu joka toinen tunti ja pahinta on tietysti se, että kun haluat jatkaa toimintaa kesäkuun 1. päivän jälkeen 2010, sinun täytyy asentaa virallinen versio, joka siis maksaa ja ladata kaikki ohjelmat koneeseen uudelleen!The RC will expire on June 1, 2010. Starting on March 1, 2010, your PC will begin shutting down every two hours. Windows will notify you two weeks before the bi-hourly shutdowns start. To avoid interruption, you'll need to install a non-expired version of Windows before March 1, 2010. You'll also need to install the programs and data that you want to use.

Seppo Niinioja
04.08.09, 09:36
Pieni varoituksen sana tähän ilmaisversioon. Se toimii vain määrätyn ajan, maaliskuun alun jälkeen ensi vuonna se sammuu joka toinen tunti ja pahinta on tietysti se, että kun haluat jatkaa toimintaa kesäkuun 1. päivän jälkeen 2010, sinun täytyy asentaa virallinen versio, joka siis maksaa ja ladata kaikki ohjelmat koneeseen uudelleen!

Ilmaisia lounaitahan ei ole. Katselin jokin aika sitten Windows 7:n Release Candidaten asennusohjeita ja jätin asian sikseen. Niissä todettiin mm., että älä kokeile sitä ensisijaisessa PC:ssäsi! (Protect your PC and data. Be sure to back up your data and please don't test the RC on your primary home or business PC).
Testauttaminen asiakkaillahan on melko tavallista ja usein hyödyllistäkin, mutta ei sitä voi suositella aloittelijalle. Itsekään tässä mikään nörtti ole, vaikka ensimmäisen oman PC:n ostin vuonna 1986. Ja jos olisin joskus ollut nörtti, olen siihen jo ihan liian vanha:)

Seppo Niinioja

Ulla Juva
04.08.09, 22:00
Heippa!

Käydessäni tietokonekaupassa tänään, tuli tietty puheeksi Windows 7 ja sen hankkiminen.
Ne jotka ovat hankkineet ihan lähiaikoina PC:n Vistalla (Home Premium ja muut ns. kalliimmat versiot), on mahdollisuus päivittää koneensa Windows 7:aan edullisesti myöhemmin syksyllä.
Monen koneen mukana tulee optio hankkia ko. järjestelmä koneeseen myöhemmin erittäin edullisesti. Hinta riippuu koneen maahantuojasta /valmistajasta, arviot ovat 15-30 euroon.
Vain maahantuojan/valmistajan sivuilta on mahdollisuus saada ns. päivitysversio. Muuten joutuu ostamaan käyttöjärjestelmästä ns. täysversion, joka on taas suhteellisen arvokas hankinta.
Mitään virallista tarkkaa aikaa ei ole ilmoitettu W7:n ilmestymisestä.

Windows 7:ssa ei tiettävästi ole mitään Internet-selainta eikä sähköpostiohjelmaa valmiiksi asennettu vaan jokainen joutuu valitsemaan ja asentamaan sen mitä itse käyttää.
Ne, joilla on kokemusta W7:sta ovat antaneet kohtuullisen myönteistä palautetta käyttöjärjestelmästä.
t. Ulla

hirvela
05.08.09, 00:30
Windows 7:ssa ei tiettävästi ole mitään Internet-selainta eikä sähköpostiohjelmaa valmiiksi asennettu vaan jokainen joutuu valitsemaan ja asentamaan sen mitä itse käyttää.
Ne, joilla on kokemusta W7:sta ovat antaneet kohtuullisen myönteistä palautetta käyttöjärjestelmästä.
t. Ulla

...vaan jokainen SAA valita ja asentaa sen mitä itse käyttää. Oikein. Firefoxia minä kuitenkin käytän.

Moniko muu muuten käyttää tutkimuksessaan apuna Firefoxin liitännäistä Zoteroa?

Seppo Niinioja
05.08.09, 09:18
...vaan jokainen SAA valita ja asentaa sen mitä itse käyttää. Oikein. Firefoxia minä kuitenkin käytän.

Moniko muu muuten käyttää tutkimuksessaan apuna Firefoxin liitännäistä Zoteroa?

It-viikko kertoi 12.6., että Windows 7 tulee ilman selainta Eurooppaan. Microsoft on Euroopan komission tutkintapaineissa päättänyt leikata Internet Explorer 8 -selaimen kokonaan Windows 7 -käyttöjärjestelmästä. (http://www.itviikko.fi/ratkaisut/2009/06/12/windows-7-tulee-ilman-selainta-eurooppaan/200914358/7 ) . Uutisen mukaan Windows 7 julkaistaan edelleen myös Euroopassa 22. lokakuuta, mutta täkäläisiä versioita koristaa kirjain E, mikä tarkoittaa, ettei näissä Windows-kopioissa ole nettiselainta laisinkaan.

Toivottavasti siinä W 7:ssa ei ole kovin paljon bugeja, kun se myyntiin tulee.

Seppo Niinioja

Ulla Juva
05.08.09, 10:56
Hei

Itsekin käyttäisin sanaa SAA, mutta monella ei ole kokemusta kuin IE:stä. Moni myös on aika kokematon selainten yms. asentelemisesta ja eivät mahdollisesti tiedä mitä kautta he selaimen sitten hankkisivat. Kauppias "pelkää" työmäärän ja avunpyyntöjen huimaa lisää. Sellaiseen työmäärään tavallisilla elektroniikkaliikkeillä harvoin riittää kunnon resurssit. Toisaalta - joku taas voi hyötyä tilanteesta.
Nyt kannattaa pistää talteen sellaiset Mikrobitin/Tietokone-lehtien hyöty- ja huviromput joita toisinaan tulee lehtien mukana. Niissä on ainakin jokin selain tyrkyllä. Kuinka asennat selaimen jos sinulla ei ole romppua kun koneessa ei ole nettiselainta? Verkko, mutta keneltä saat avun sen kanssa pulaamiseen.

Pidän itse Firefoxista, jota myös käytän silloin kun opetan senioreille tietokoneen alkeita. Heitä, jotka tarvitsevat vielä alkeita tietokoneen käytössä on paljon. Täällä forumilla on tutkimusten mukaan tietokonekäyttäjien keskivertoa taitavampaa porukkaa. Täällä forumin ihan alkuaikoina joku opiskelija teki tutkimusta senioreiden taidoista.
t. Ulla

hirvela
05.08.09, 11:05
Toivottavasti siinä W 7:ssa ei ole kovin paljon bugeja, kun se myyntiin tulee.

Seppo Niinioja:) Niii-in.

Softa- ja laitevalmistajat ovat ainakin joutuneet olemaan mukana sen kehityksessä jo pari vuotta. Esim. Windows Vista Certified -leimaa ei ole saanut ellei yhteensopivuutta W7:aan ole alettu rakentaa samalla. Eli ainakin sen MS tekee paremmin kuin mitä se teki Vistan kanssa.

hirvela
05.08.09, 11:36
Täällä forumilla on tutkimusten mukaan tietokonekäyttäjien keskivertoa taitavampaa porukkaa. Tännehän pitää rekisteröityä ja pitää osata käyttää vBulletin -käyttöliittymää. Johan tänne kirjoitetut viestit osoittavat että väki on keskimääräistä valveutuneempaa.

Kuitenkin, vinkkejä monet tarvitsevat.

Kun aloitin netin käytön, Mosaic ja Netscape olivat tie "informaation valtaväylälle" kuten netistä silloin puhuttiin. MS Explorer yleistyi sittemmin vajavuudestaan huolimatta juuri siksi että se tuli helposti käyttiksen mukana. Nyt tuo Exploderin kasiversio alkaisi olla jo oikeastaan aika hyvä, on se niin paljon ominaisuuksia lainannut Firefoxista.

Firefoxin liitännäiset on tosi helppo löytää ja asentaa. Tutkimuksessa loistava liitännäinen on Zotero, tänne foorumille kirjoittajan pelastaa Lazarus. Itse asiassa, miksen näyttäisi mitä liitännäisiä käytän tähänkin foorumiin liittyen aktiivisesti:

- AutoPager 0.5.2.2: http://www.teesoft.info/
Pistää esim. Googlen hakutulokset ja tämän foorumin viestisivut allekkain, niin ettei tartte etsiä ja napsutella sitä sivunumerolinkkiä siirtyäkseen seuraavalle sivulle - rullaa vaan alaspäin/ylöspäin.

- FireShot 0.77: http://screenshot-program.com/fireshot/
Kuvaruutukaappauksia - mikäpä mukavampaa kun löytyy mielenkiintoista tutkimusmateriaalia.

- Lazarus: Form Recovery 2.0: http://lazarus.interclue.com/
Jos yhteys katkeaa NYT kun kirjoitan tätä viestiä, niin palautan kirjoittamani Lazaruksella ja jatkan kuin ei mitään.

- Zotero 1.0.10: http://www.zotero.org
Tutkimuksen aineisto hallintaan.