PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : själavård i Ryssland ?


eeva häkkinen
22.07.09, 14:05
Lainaan tässä toista äskettäistä viestiketjua

N:o 28. Betyg med afseende å Själavård i Ryssland för Landtmäterie Eleven Carl Henrik Renell, född 15/11 1840, äger god Christendomskunskap, god frejd och rättighet till Nådemedlens bruk, är tillsagd att förse sig med vederbörligt resepass. St Michel d 5 April 1862.

Näitähän löytyy tusinoittain 1800-luvun toisen puoliskon muuttotodistuksista, mutta itselleni ei ole auennut, mikä juttu tää "själavård i Ryssland" on. Tarvittiinko passin saantiin syy ja kävikö tämä kätevästi sellaisesta? Passin tällä perusteella saaneita on kaikista ammattiryhmistä, ilman muuta pätevyyttä "sielunhoitoon" kuin hyvä maine ja ehtoollisellakäynti. Onko kenelläkään parempaa tietoa?

K-Erik
22.07.09, 20:49
Tarkoittaa, että on kristityn yhteisön jäsen ja voi liittyä sellaiseen Venäjälläkin. Ja, että osaa katekismuksen. Näitä olen itsekin löytänyt oman suvun tutkimuksissa, jotkut ovat muuttaneet naapuriin ja juuri noin muotoilleen todistuksen kanssa.
K-Erik