PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Mikko Matinpoika Fardig Korpilahdelta


eruppa
22.07.09, 08:41
Arvoisat listalaiset!

Minulla, kuten monilla muillakin teistä on ruotusotamiehiä esi-isien joukossa noin puolen komppanian verran. Kiitos Heikki Vuorimiehen uurastuksen, ovat useimpien Laukaan ja Jyväskylän suunnan ruotusotamiehet sukupuussani löytäneet itselleen esivanhemmat.

Nyt kysyisin Korpilahden "vespuolella" asuneesta ruotusotamiehestä Mikko Färdigistä. Hän syntyi sotilaskatselmusrullan mukaan 1739 Hämeessä ja kuoli 20.2.1809 kuumeeseen Korpilahden Riihilahdessa. Hän palveli Sysmän komppanian Ruotsulan ruodussa vuoteen 1789, jolloin sai eron.

Korpilahden ensimmäisiin lastenkirjoihin tuo Mikko on juuri ja juuri liian vanha. Heikki Vuorimies ilmoitti tuon Mikon patronyymiksi joskus vuosia sitten Matti.
Sattuuko joku tuntemaan tuon Korpilahden puolella asuneen Mikko Färdigin sukutaustaa? Itse epäilen hänen olevan lähtöisin jostakin vespuolen talosta.

Jämsän puolella asui samoihin aikoihin toinen ruotusotamies Mikko Färdig, josta tässä siis ei ole kyse.

Olisin kiitollinei kaikesta tuon Korpilahden Mikon taustatiedoista.

Erkki Ruppa :)