PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Marjak suku Uudeltakirkolta, Lode


Piipotar
18.06.09, 21:02
Onko kenellä tietoa mistä tulee Marjak suku Uudellekirkolle?
Kaipaillut tässä Anna Johantr. Marjak s.1866 vanhempiaan.
Seivästön majakkapäällikkönä mainitaan Peter Johanp. Marjak s.1863 puolisonaan Helena Lode.

kava54
17.11.15, 13:41
Hei.Olen Kari Vakkilainen, Marjak nimi pisti silmään.
Äitini on omaa sukua Makunen Hilkka Inkeri Terijoki.Hänen äitinsä Helena Makunen omaasukua
Marjak.Hänen vanhempansa ovat Peter Marjak 01.01.1863-1930.Naimissa Helena Majakin kanssa omaasukua Lode.

Tuula Cu
18.11.15, 07:53
Karjala-tietokanta -haulla
http://www.karjalatk.fi/katiha/index.php
löytyy 58 merkintää Marjak-nimisistä, joista useilla on patronyymi Johanin..., Ivanova, Joannov/a, Iivananp/t, voisivat olla samaa perhettä. Ja on siellä Joann Joannov Marjak myös, s. 1825, palveluksesta eronnut rivimies (Uusikirkko, ort srk, Rippikirja 1901).

Tuula K

MerjaHT
30.12.15, 19:53
Hei,
Voi olla, että nämä tiedot on jo kerrottu, mutta kirjoitanpa kuitenkin, kun tänne osuin ja tutkin Kuolemajärven sukuja ja historiaa. Kuolemajärven historia (1957) kertoo, että Seivästön majakka perustettiin suuramiraali, suuriruhtinas Konstantinin käskystä 1872 Seivästön kylään. Majakan rakentajat tulivat Virosta ja tiilet, joista majakka tehtiin tuotiin laivoilla Tallinnasta.

Rakennusvaiheen aikana tuli myös myöhemmän majakkapäällikkö Petter Marjakin isä Virosta. Ensimmäiseksi majakkapäälliköksi tuli Otto Vilhelm von Lode, jonka 13.1.1892 tapahtuneen kuoleman jälkeen viran peri hänen vävynsä Petter Marjak. Petter siirrettiin ensimmäisen maailmansodan puhjettua Narvin majakalle.

Seivästön kylän historia Meri mäki majakka (kirj. Raili Taberman) kertoo sekä von Loden että Marjakin suvuista lisää kohdassa "Majakan henkilökunta". Otto von Loden tytär Helena solmi avioliiton Petter Marjakin kanssa. Marjakien perheeseen syntyivät pojat Nikolai, Vladimir ja Konsta sekä tyttäret Olga, Maria (Maikki) ja Veera. Pojat, Olga ja aiemmin myös Maria asuivat perheineen Seivästöllä, mutta viimeksimainittu muutti 1930-luvulla puhelinkeskuksen hoitajaksi Uudenkirkon Mustaanmäkeen. Veera toimi opettajana Länsi-Suomessa.

Seivästön kyläkirjan mukaan molempia sukuja asui perheineen vielä 1939 ja jopa myös jatkosodan aikana 1944 asti kylässä mm. Vladimir (oli viimeisiä majakanvartijoita ennen majakan sähköistämistä)ja Nikolai perheineen. Kansanedustaja Antti Lindtman on Nikolai Marjakin tyttärenpojanpoika.
terveisin Merja Kalenius

Hannu Seppinen
02.01.16, 21:05
en löydä yhtään MARJAK nimistä Hiskistä, enkä Katihasta. Katihassa on vain se yksi sotilas, ei muita, missähän nämä Marjakit olivat kirjoilla? Aila Maria Marjak, myöhemmin Vartiala, kenenkähän tytär hän oli?

MerjaHT
03.01.16, 14:58
Hei,
Jonkin verran Marjak-nimisiä löydät Katihasta Uudenkirkon ortodoksisen seurakunnan alta. Ainakin siellä on näitä Petter tai Pietari Marjakin lapsia. Muuthan ovat sen verran nuorempia, ettei heitä tavoita netin kautta.

Nikolai Pietarinpoika Marjak mm löytyy sieltä s. 1898. Hän asui Kuolemajärven Seivästöllä ja oli kalastaja. Puoliso oli Justiina Kyynäräinen. Kyynäräisiä löytyy Uudeltakirkolta.

Em. tietoja on Seivästö-kirjassa. Tällä pariskunnalla oli kirjan mukaan lapset Vilho (Vasilij, Siina (Zinaida), Helena, Rudolf, Lyydia, Aila, Heikki, Raija Eeva, Ritva (s. 1940) ja Niilo (s. 1940). Niilon olen tavannut. Muiden syntymäaikoja ei kirjassa ole mainittu. Olisiko etsimäsi Aila tyossa. Vartialan sukua asui ainakin Kuolemajärven Karjalaisten kylässä.

Petter Marjakin ja Helena Loden lapsia eli Nikolain sisaruksia jäi siis asumaan Seivästölle, mutta sen taisin jo kertoakin.

Hannu Seppinen
03.01.16, 20:35
Veera Pietarintytär myöh. Nirkkola ja Nikolain tytär Aila asuivat Koivistolla, Aila kuoli ja on haudattu Taivassaloon miehensä Adolf Vartialan kanssa.